Minut ćutanja: Švedska odaje poštu žrtvama napada! (FOTO)
Foto: Reuters

ne plaše se!

Minut ćutanja: Švedska odaje poštu žrtvama napada! (FOTO)

U napadu je poginulo dvoje Šveđana, Britanac i Belgijanac, a policija je saopštila da je u kabini kamiona bilo eksploziva
Objavljeno:

Danas je Švedska minutom ćutanja odala poštu žrtvama napada kamionom u Stokholmu, u kojem su u petak poginule četiri osobe, a povredjeno je 15. Skoro cela kraljevska porodica, premijer Stefan Leven, strane diplomate u podne su prisustvovali ceremoniji u parku Uprave grada Stokholma. Pošta žrtvama je odata i u drugim gradovima. Na mestu napada se juče okupilo izmedju 20.000 i 50.000 ljudi organizovanih putem Fejsbuka, da bi "manifestacijom ljubavi" pokazali da odbacuju terorizam.

TERORISTIČKI NAPAD: Kamion uleteo među ljude u Stokholmu, troje mrtvih! (FOTO) (VIDEO)

foto: Reuters

Nastavlja se saslušanje glavnog osumnjičenog za napad za koga su službe bezbednosti saopštile da je 39-godišnji Uzbekistanac, od ranije poznat organima bezbednosti zbog izbegavanja deportacije pošto mu je istekao boravak. Šef švedske policije Jonas Hising ga je nazvao "simpatizerom Islamske države".

foto: Reuters

On se zaleteo kamionom u ljude: Švedski mediji objavili ime napadača! (FOTO)

On je uhapšen nekoliko sati nakon napada i biće optužen sutra.

foto: Reuters

Osumnjičeni je rekao da je naredjenja dobijao od Islamske države. Lokalna štampa ga je identifikovala kao Rahmata Akilova, radnika i porodičnog čoveka.

foto: Reuters

Ekstremna desnica koja je bila uzdržana, danas je nazvala "skandalom" to što vlasti nisu odmah proterale osobu kojoj je odbijen zahtev za boravak. U napadu je poginulo dvoje Šveđana, Britanac i Belgijanac, a policija je saopštila da je u kabini kamiona bilo eksploziva.

foto: AP

Švedska koja ima 10 miliona stanovnika, tokom 2014. i 2015. odobrila je azil za 244.000 ljudi, najviše po glavi stanovnika u Evropi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.