PRIGOŽIN POGINUO U PADU AVIONA, ALI JEDNA STVAR JE JOŠ UVEK MISTERIJA: Nešto se krije u snimcima pada letelice?
Jevgenij Prigožin, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/POOL, EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

misteriozni pad aviona

PRIGOŽIN POGINUO U PADU AVIONA, ALI JEDNA STVAR JE JOŠ UVEK MISTERIJA: Nešto se krije u snimcima pada letelice?

Istražni komitet Ruske Federacije saopštio je da je utvrđen identitet svih 10 osoba koje su poginule u padu aviona 23. avgusta i da njihov identitet odgovara spisku navedenom u spisku putnika

Objavljeno:

Dok je ruski istražni komitet saopštio da je poginulo svih 10 ljudi sa spiska putnika u avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti, nije pružio nijedan potencijalni uzrok pada letelice.

Telo vlasnika privatne vojske "Vagner", Jevgenija Prigožina identifikovano je među poginulima u padu aviona u ruskoj Tverskoj oblasti, javljaju danas ruski mediji.

Sky News je pronašao, verifikovao i ispitao nekoliko različitih video snimaka avionske nesreće.

U nastavku pročitajte šta nam oni govore:

1. Raketni napad

Jedna slika prikazuje "vrtlog oblaka", rekao je bivši pilot i vojni analitičar Šon Bel.

Jevgenij Prigožin
foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia

Oslanjajući se na sopstveno iskustvo letenja borbenim avionima, on objašnjava da ako bi raketa zemlja-vazduh pogodila avion, "videćete tu vrstu traga pare u poslednjim fazama njenog približavanja".

"Stoga, to može biti ili eksplozija ili raketni sistem zemlja-vazduh", kaže on.

Međutim, američki zvaničnici rekli su da za sada nema informacija koje bi sugerisale da je raketa zemlja-vazduh lansirana na letelicu.

Preliminarni američki obaveštajci utvrdili su da je pad aviona namerno izazvan eksplozijom.

2. "Dim" dok je avion padao

Jevgenij Prigožin
foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia

Bel ističe ono što izgleda kao trag dima koji dolazi iz olupine aviona, otprilike na pola puta do njegovog pada na zemlju.

On kaže da ovo "skoro sigurno nije dim" i da je verovatno "ispuštanje goriva".

"To je velika količina, to je ogromna šteta na letelici koja je to izazvala", dodaje on.

3. i 4. Nedostaje krilo ili rep u vazduhu - i krhotine na zemlji

Čini se da snimci aviona bliže zemlji pokazuju da nema krila ili rep, što bi moglo da objasni zašto se spustio "vertikalno".

Četvrta tačka koju Bel napominje je da druge slike sa mesta nesreće prikazuju repni avion na "nekoj udaljenosti" od glavnog dela aviona.

"Sada, sastavite sve to zajedno... postoji mnogo razloga zašto se to moglo dogoditi, ali to nije prirodna nesreća. To je katastrofa koja se dogodila u vazduhu. Postoje spekulacije da je kutija vina (sa bombom) stavljena u avion u poslednjem trenutku", rekao je Bel.

On dodaje da je problem sa tom teorijom u tome što generalno govoreći, "(eksplozija) unutar aviona ga raznosi iznutra, dok raketni sistem zemlja-vazduh ili raketni sistem vazduh-vazduh uglavnom pokušava da pronađe najsočnije, najmesnatiji deo aviona".

"To bi objasnilo zašto bi potencijalno mogao da otkine krilo. I čim je to uradio, sudbina aviona je bila zapečaćena", zaključio je Bel.

Da podsetimo, Istražni komitet Ruske Federacije saopštio je da je utvrđen identitet svih 10 osoba koje su poginule u padu aviona 23. avgusta i da njihov identitet odgovara spisku navedenom u spisku putnika.

"U okviruistrage o padu aviona u Tverskoj oblasti završena su molekularno-genetička ispitivanja. Na osnovu njihovih rezultata utvrđen je identitet svih deset poginulih, oni odgovaraju spisku navedenom u letačkom listu", navodi se u saopštenju.

Avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin.

Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Bonus video:

03:18

ZBOG OVE STVARI SU NAM BITNI RUSIJA I KINA! Dačić: Ne odgovara nam Putinovo pominjanje Kosova, MORAMO DA SE SPREMIMO ZA NAJGORE

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.