UKLANJA SE OLUPINA PRIGOŽINOVOG AVIONA KOJI JE PAO: Nije dozvoljen pristup nikome (VIDEO)
Pad aviona, Foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia

misterija nestanka jevgenija prigožina

UKLANJA SE OLUPINA PRIGOŽINOVOG AVIONA KOJI JE PAO: Nije dozvoljen pristup nikome (VIDEO)

Na ulazu u teren gde se nalazi olupina aviona, u blizini sela Kuženkino, dežuraju policija i Nacionalna garda, a medijima nije dozvoljen pristup

Objavljeno:

Na mesto pada privatnog aviona Embraer Legasi u Tverskoj oblasti u kojem je poginuo vođa Vagnera Jevgenij Prigožin stigli su kran i kamioni koji treba da uklone ostatke olupine letelice.

Na ulazu u teren gde se nalazi olupina aviona, u blizini sela Kuženkino, dežuraju policija i Nacionalna garda, a medijima nije dozvoljen pristup, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je u sredu saopštilo rusko Ministarstvo za vanredne situacije, u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio se privatni avion Embraer Legasi koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg, a svih deset ludi koji su se nalazili u njemu je poginulo.

Prema spisku putnika koji je dostavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj , među putnicima je bio naveden Jevgenij Prigožin . Agencija je takođe izvestila da je letelica pripadala kompaniji MNT-Aero LLC, koja je specijalizovana za poslovni transport.

Trenutak pada Embraera snimljen je na video snimku koji pokazuje kako letelica koja se dimi brzo gubi visinu. Istražni komitet Rusije otvorio je istragu zbog kršenja pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja.

U Istražnom komitetu je napomenuto da je na lice mesta izašla uviđajna ekipa, biće urađena sva neophodna veštačenja, a sproveden je i niz istražnih radnji na utvrđivanju uzroka nesreće.

Smrt Prigožina

Avion u kom se nalazio Prigožin srušio se u četvrtak uveče u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga. Na snimku objavljenom na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Vodeći istraživački novinar o ruskim temama Hristo Grozev pre samo 10 dana dao je izjavu u kojoj je precizirao da će u roku od šest meseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar.

Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

Vođa Vagnera Jevgeniji Prigožin postao je poznat svetskoj javnosti nakon uloge njegove plaćeničke grupe u ratu u Ukrajini.

Bonus video:

03:18

ZBOG OVE STVARI SU NAM BITNI RUSIJA I KINA! Dačić: Ne odgovara nam Putinovo pominjanje Kosova, MORAMO DA SE SPREMIMO ZA NAJGORE

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.