Erdogan HITNO zabranio LASERSKU DEPILACIJU u kozmetičkim salonima! Evo koji je razlog (FOTO)
Foto: Reuters

BIZARNA UREDBA

Erdogan HITNO zabranio LASERSKU DEPILACIJU u kozmetičkim salonima! Evo koji je razlog (FOTO)

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je potpisao do sada neviđenu hitnu uredbu o zabrani laserskog uklanjanja dlaka u kozmetičkim salonima
Objavljeno:

Erdogan je 29. marta u svojoj palati okupio kozmetičare na skupu nazvanom "Za lepu Tursku", a događaj je emitovan uživo na državnoj televiziji.

Nakon jednosatnog razgovora o referendumu o ustavnim promenama, Erdogan je okupljenima pokazao hitnu uredbu na stolu, a kada je grupa kozmetičara stala oko njega, potpisao je uredbu u direktnom TV prenosu, objavio je "Al-Monitor", prenosi klix.ba.

Navodi se da je Erdogan takođe pročitao delove zakona pažljivo izostavljajući reči kako što su "uklanjanje dlaka", ali je toplo čestitao ženama na njihovoj predanosti.

foto: instagram

Uredba o uklanjanju dlaka objavljena je 30. marta u "Službenom listu", a stupila je na snagu odmah.

Navodi se da Erdoganova Partija pravde i razvoja (AKP) od 2006. daje različite verzije zakona i ograničava mogućnosti kozmetičara. Dermatolozi raspravljaju o tome da li su određene vrste instrumenata za uklanjanje dlaka laserom štetne i treba li biti dopušteno njihovo korišćenje u kozmetičkim salonima.

Neki navode da je bilo na hiljade slučajeva gđe su ljudi zadobili opekotine ili trajne deformitete i infekcije zbog nepravilne primene ove tehnologije.

Ministarstvo zdravlja Turske odlučilo je da odobri vršenje laserske depilacije samo bolnicama i određenim klinikama.

Nakon ovog događaja koji je organizovao Erdogan usledili su zajedljivi komentari na društvenim mrežama.

foto: Reuters

- U vremenu u kojem nam je potrebno jedinstvo i solidarnost šta može biti toliko važno kao hitna uredba o uklanjanju dlaka? - glasio je jedan od komentara na Tviteru.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.