NOVI MOMENTI U SLUČAJU UBISTVA NAVIJAČA AEK-A: Još ČETIRI OSOBE umešane u ZLOČIN, policija traga za OVIM
Mihalis Kacuris, Foto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

novi detalji

NOVI MOMENTI U SLUČAJU UBISTVA NAVIJAČA AEK-A: Još ČETIRI OSOBE umešane u ZLOČIN, policija traga za OVIM

Navijači su identifikovani na osnovu biometrijskih karakteristika koje se vide na video snimcima iz kobne noće kada je došlo do ubistva

Objavljeno:

Policija je danas identifikovala najmanje četiri navijača koji su učestvovali u krvavim sukobima u atinskom naselju Nova Filadelfija, prilikom čega je ubijen 29-godišnji Mihalis Kacuris.

Navijači su identifikovani na osnovu biometrijskih karakteristika koje se vide na video snimcima iz kobne noće kada je došlo do ubistva.

Pored toga, grčke vlasti istražuju i osobu koja se čini kao da juri ubijenog Mihalisa Kacurisa na snimcima koji su pod istragom policije, a zatim podiže motku pokušavajući da ga udari.

Video snimci "drže" ključne dokaze

Policija ulaže napore da se "očiste" video snimci iz sukoba, koji pokazuju ubilački napad na navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa, ali smatraju da su i objave na društvenim mrežama bitne.

Prema poslednjim informacijama, na jednom od snimaka se vidi "čovek u crvenoj majici" koji trči pored Kacurisa i čini se da imaju fizički kontakt pre nego što Mihalis shvata da ima ubodnu ranu na ruci.

Kacuris prestaje da trči, naginje se i gleda u levu ruku, dok čovek u crvenom nastavlja svoj put opušteno.

Oružje još nije pronađeno

Pored istrage video snimaka, policija aktivno traga za oružjem ubistva, koje još uvek nije poznato, a ni pronađeno. Na četiri noža koja su pronađena na mestu zločina, nije pronađena krv ubijenog Mihalisa Kacurisa, prema poslednjim podacima.

1 / 3 Foto: AEK F.C./Twitter

Policija takođe očekuje da rasvetli detalje ubistva navijača preko podataka koji se nalaze na mobilnim telefonima već uhapšenih navijača. U policijskim objektima u Amigdalezi nalazi se 25 vozila koje su koristili huligani, a u kojima se nastavlja DNK analiza u potrazi za onima koji nisu uhapšeni a koji su se našli u vozilima.

Uhapšeni raspoređeni u 16 zatvora

Navijač AEK-a Mihalis Kacuris je ubijen, a osam osoba ranjeno u napadu navijača Dinama na pristalice atinskog kluba u noći između 7. i 8. avgusta, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Lige Šampiona.

Podsećamo, grčke vlasti zatvorile su svih 105 huligana, većinom Hrvata, dvojicu Grka i jednog Albanca, koji su uhapšeni pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu Kacurisa. Uhapšeni su raspoređeni u 16 različitih zatvora u Grčkoj.

Bonus video:

01:41

Mere bezbednosti pred utakmicu Dinamo - Aek

(Esprseo/ Blic/ Prototema/ Skaj.gr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.