LOČU KAO SMUKOVI, PROVALJUJU U KUĆE I UBIJAJU: Slatke životinje postale prava POŠAST, prave HAOS gde god da se NAĐU
Rakun, Foto: Filip Plavčić

TERORIŠU NEMAČKU

LOČU KAO SMUKOVI, PROVALJUJU U KUĆE I UBIJAJU: Slatke životinje postale prava POŠAST, prave HAOS gde god da se NAĐU

Nemački lovački savez kazao je da su rakuni ujedno postali velika opasnost za ugrožene autohtone životinjske vrste

Objavljeno:

Piju, provaljuju, ubijaju. Znamo, zvuči kao da opisujemo neke od najsvirepijih zločinaca među ljudima, ali zapravo govorimo o rakunima.

Ti naizgled simpatični sisavci postali su prava pošast u Nemačkoj, u državi u koju su uvezeni nakon Prvog svetskog rata iz Severne Amerike, između ostalog i zbog njihovog krzna.

Na veliku žalost Nemaca, rasprostranili su se delom države "poput kuge" i njihovu populaciju više nije moguće kontrolisati uprkos tome što su tamošnji lovci prošle godine ubili oko 200 hiljada primeraka vrste.

"Ove životinje, koje su tako slatke na prvi pogled, postale su pošast u nekim delovima zemlje", naveo je neki dan dnevni list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" u članku i preneo izjavu biologa Bertolda Langenhorsta.

"Da, primetio sam da obožavaju piti pivo", potvrdio je.

"Domaćinstva se suočavaju sa ogromnim štetama. Ljudi često po povratku sa odmora otkrivaju da su im kuhinje uništene i da se štete mere u hiljadama evra. Napadaju kućne ljubimce, a građani prijavljuju kako im jedu zečeve i ribe", istaknuo je, ipak, u svom članku britanski portal "The Telegraph".

Zoo vrt, Rakun
foto: Filip Plavčić

Nemački lovački savez kazao je da su rakuni ujedno postali velika opasnost za ugrožene autohtone životinjske vrste.

"Rakuni su grabljivici poput lisica i kuna. Odlični su penjači i plivači i vrlo su fleksibilni kada je u pitanju potraga za hranom", naveo je u nastavku članka novinar "Frankfurter Allgemeine Zeitung*-a" i dodao:

"Čitave porodice rakuna otkrivene su u orlovim gnezdima u severnoj Nemačkoj. Budući da se danju radije zadržavaju u šupljim deblima i krošnjama drveća, teraju i mnoge druge životinje poput šišmiša, sova i crnih detlića".

"U nekim gradovima i selima rakuni su postali sveprisutni, nastanjuju se na suvim i toplim tavanima, u garažama, te redovno kopaju po kantama za smeće. Jednom kada se nasele, teško ih se rešiti", piše taj list.

Procjenjuje se da ih samo u Berlinu živi oko hiljadu, a otkriveno je da su okupirali državne srednje škole, autobuse, vrtove.

Bonus video:

00:16

OD SAD NJEGA ŠALJU PO HLEB! Rakun grabi veknu kao je poslednja na rafu! (VIDEO)

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.