RENOVIRAO KUĆU PA PRONAŠAO MISTERIOZNO PISMO DEVOJČICE STARO SKORO 50 GODINA: A onda se ona POJAVILA (VIDEO)
Pisteriozno pismo, Foto: Printscreen/TikTok/teacherbill

NEVEROVATNA PRIČA

RENOVIRAO KUĆU PA PRONAŠAO MISTERIOZNO PISMO DEVOJČICE STARO SKORO 50 GODINA: A onda se ona POJAVILA (VIDEO)

Stanovnik sela Dakota Mohn kada je razdvojio zid dnevne sobe, video je naškrabane reči na kojima je pisalo da se u jednoj rupi na zidu

Objavljeno:

Priča koja zvuči kao početak svakog misterioznog filma, nedavno se desila jednom muškarcu, kada je usled renoviranja pronašao staru poruku od prethodnih stanara u zidu kuće iz 1872. godine. Uz malo napora, tada malenu devojčicu, danas stariju ženu muškarac je pronašao i a epilog je nikad lepši.

U sada već viralnom TikTok videu, žena koja je živela u kući u selu Grin Valej, 50 kilometara južno od Peorije u Ilinoisu, SAD, ostala je šokirana nakon što je staru belešku pisanu pre 48 godina pronašao novi vlasnik kuće, koji je renovirao njenu kuću iz detinjstva. Poruku je pisala kada je bila 14-godišnja devojčica, i sakrila ju je u boci iza zida u dnevnom boravku.

Stanovnik sela Dakota Mohn objavljao je radove u kući koja je morala biti obnovljena zbog požara koji se desio. Međutim, kada je razdvojio zid dnevne sobe, video je naškrabane reči na kojima je pisalo da se u jednoj rupi na zidu nalazi "beleška 29. septembra 1975."

Iza udubljenja u zidu nalazilo se sanduče s bocom u kojoj je bila poruka napisana na dve stranice, a koju je potpisala Stefani Heron.

"Moja je ekipa bila tamo i rušila zid u dnevnom boravku kuće. Čistio sam ostatke, podigao pogled i video natpis na zidu. Izvadio sam bocu i pročitao poruku. Kao da je ta 14-godišnja devojčica stajala tamo i razgovarala s nama, vratila nas je gotovo pola veka nazad", otkrio je Mohn.

Šta je pisalo u poruci?

U poruci iz boce koja je nađena u kući iz 1872- godine pisalo je:

"Za onoga ko ovo pronađe:

Danas je 29. septembar 1975. Moje ime je Stefani Heron. Živim ovde sa svojom majkom, ocem (Ernestom), Beki i sa Valerijom.

Gerald Ford je predsednik. Gospođa Lej je naš sused. Mama je trudna i beba treba da se rodi svakog dana.

Koliko znamo, ova je kuća napravljena 1872. godine. Preuređujemo kuću. Centralna železnica Ilinoisa nalazi se na zapadnoj strani kuće. Ovde živimo osam godina. Moj tata radi u "Chicago Northwestern Railroadu". Selo Grin Valej ima oko 650 ljudi.

Ja imam 14, Valerija 16, a Beki 12 godina. Nadam se da ćete imati puno sreće u ovoj kući. Stefani.

PS: Moja majka se zove Rosi Heron. Ona je medicinska sestra. Radi u domu za starije osobe. Rođena je u Nebraski. Ona je jako dobra majka." pisalo je u poruci iz 1975. godine.

Nakon što je pročitao poruku, Mohn ju je odlučio da je podeli na internetu u nadi da će pronaći osobu koja ju je napisala. Priča je brzo postala viralna nakon što je podeljena u jednom videu na TikToku, a na kraju je stigla i do same Stefanie.

Ko je Stefani Heron?

Stefani (61) je jedna je od pet devojčica koje su živele sa svojim roditeljima u toj staroj kući u Grin Valeju od 1968. do odlaska na fakultet na Univerzitet "Western Illinois". Njeni roditelji su tamo nastavili da žive do 2002. godine. Danas se preziva Poit, ima 61 godinu, živi u Njujorku, udata je i petoro dece.

"Bila sam šokirana, apsolutno šokirana, kada sam čula za poruku. Iskreno, sve sam zaboravila. Život ide dalje, godine prolaze... Ne mogu da verujem koliko je ovo dirnulo ljude. Dobila sam poruke od ljudi koji me se sećaju kao devojčice. Javljaju mi se i učitelji koji žele da njihovi učenici sada učine istu stvar. Pretpostavljam da sam Fejsbuk senzacija", rekla je Stefani.

Bonus video:

01:47

JEDNO SLOVO, JEDAN GLAS! Stručnjaci tvrde: Očuvanjem ćirilice, čuvamo naš nacionalni identitet

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.