PROVELI 36 SATI IZGUBLJENI NA OTVORENOM MORU: Zahvatila ih je stravična oluja, a onda je počela ludnica (VIDEO)
Spaseni mladići, Foto: Printscreen/Instagram/melbourneturkishnewsofficial

jedva izvukli živu glavu

PROVELI 36 SATI IZGUBLJENI NA OTVORENOM MORU: Zahvatila ih je stravična oluja, a onda je počela ludnica (VIDEO)

Tokom 50 kilometara dugog putovanja uhvatilo ih je nevreme

Objavljeno:

Na društvenim mrežama objavljen je video trenutka u kojem je spasena grupa mladih Australijanaca koji su čak 36 sati proveli izgubljeni na moru.

Kako prenosi Jutarnji list, Eliot Futi, njegova devojka Stef Vajz i prijatelji Vil Tigl i Džordan Šort bili su deo grupe od 12 Australijanaca koji su se u nedelju u drvenim čamcima i na daskama za surfovanje otisnuli u more na zapadnoj obali Indonezije.

Tokom 50 kilometara dugog putovanja uhvatilo ih je nevreme.

Jedan od čamaca uspeo je da dođe na ostrvo na pola puta do željenog odredišta, a čamac na kojem je bilo četvoro Australijanaca i tri člana posade iz Indonezije, pokušao je da pređe na željeno ostrvo uprkos teškim vremenskim uslovima.

Nakon opsežne potrage koja je trajala dva dana, Stef, Vil i Džordan pronađeni su u utorak kako plutaju na daskama za surfovanje usred okeana, čekajući da ih neko primeti i spasi.

Eliot je pronađen sat i po kasnije, pet kilometara dalje od svojih prijatelja od kojih se odvojio u pokušaju da dovesla do kopna.

Bonus video:

01:27

ZA OČEKIVATI SU TOPLOTNI TALASI, SUŠE, POŽARI, OLUJE Zamenik direktora RHMZ: Dolazi do klimanja naše klime, POSLEDICE NA OKEAN

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.