STRAŠNA EKSPLOZIJA U AVGANISTANU: Broje se MRTVI!
Eksplozija, Foto: Printscreen/Youtube/radiokrka

incident

STRAŠNA EKSPLOZIJA U AVGANISTANU: Broje se MRTVI!

Talibani su poručili da su usredsređeni na obezbeđenje Avganistana i da su poslednjih meseci izveli nekoliko racija na ćelije Islamske države u toj zemlji

Objavljeno:

Najmanje tri osobe su poginule, a sedmoro je ranjeno danas prilikom eksplozije u hotelu u provinciji Kost na jugoistoku Avganistana.

Uzrok eksplozije je nepoznat, a Rojters navodi da je provincija Kost u blizini granice sa Pakistanom u poslednje vreme poprište nasilja izmedju islamističkih militanata i njihovih oponenata.

U saopštenju vlasti Kosta navodi se da su među žrtvama i stanovnici pakistanskog regiona Vaziristan, koje se nalazi odmah preko granice i gde godinama deluju razne militantne grupe.

Talibanska administracija u Avganistanu suočila se sa pobunom militanata Islamske države, koji su poslednjih meseci izveli niz smrtonosnih napada na civile, strance i talibanske snage bezbednosti.

Talibani su poručili da su usredsređeni na obezbeđenje Avganistana i da su poslednjih meseci izveli nekoliko racija na ćelije Islamske države u toj zemlji.

Više od 1.000 avganistanskih civila ubijeno je u bombardovanjima i drugim oblivima nasilja otkako su snage SAD napustile Avganistan 2021. godine i talibani preuzeli vlast, prema izveštaju UN.

Bonus video:

01:02

DRAMA U NJUJORKU: Odjeknula eksplozija, urušila se garaža

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.