DETALJI TROVANJA SVEKRA I SVEKRVE: Snajka bacila aparat u kojem je spremala kobni ručak
Pečurka, Foto: RINA

TRAGEDIJA U AUSTRALIJI

DETALJI TROVANJA SVEKRA I SVEKRVE: Snajka bacila aparat u kojem je spremala kobni ručak

Erin, koja nije zvanično optužena za ubistva, priznala da je bacila aparat u kojem je isušila pečurke pre nego što ih je ubacila u jelo

Objavljeno:

Slučaj smrti tri osobe, koje su preminule od trovanja otrovnom zelenom pupavkom, i dalje nije dobio epilog.

Erin Paterson iz Australije, nakon čijeg ručka su preminuli njeni bivši svekar, svekrva i svekrvina sestra, priznala je danas da je bacila aparat u kojem je isušila pečurke, koje je potom stavila u ručak.

Erin, koja nije zvanično optužena za ubistva, sada tvrdi da je i njoj pozlilo nakon ručka, te da je i sama potražila lekarsku pomoć, što još nije zvanično potvrđeno.

Podsetimo, kobni ručak odigrao se 29. jula, kada je Erin u svojoj kući ugostila bivšeg svekra i svekrvu, svekrvinu sestru i njenog muža, koji su došli da razgovaraju o mogućnosti da se spasi brak Erin i njihovog sina, odnosno sestrića Sajmona.

I sam Sajmon je bio pozvan na ručak, ali je u zadnjem trenutku otkazao dolazak. Dan nakon ručka gostima je pozlilo, a troje njih je preminulo u razmaku od nekoliko dana od posledica trovanja. Četvti je i dalje u kritičnom stanju i čeka na transplantaciju jetre.

Nedugo nakon smrti Erin se na nekoliko dana izgubio svaki trag, ali se sada vratila u svoju kuću nadomak Melburna i novinarima je rekla da je i sama bila jako loše nakon kobnog ručka, te da ju je bivši suprug optužio da je otrovala njegove roditelje.

Govori i kako je bila u bolnici, mada nije jasno tačno kada, a navodi da je aparat u kojem je sušila pečurke bacila nakon što ju je suprug optužio za trovanje.

Ona je priznala da je lagala policiju o tome kada je tačno bacila mali kućni aparat. Njima je rekla da ga je davno bacila, ali sada kaže da je to učinila nakon što su njeni gosti završili u bolnici.

Policija sada pregledava snimke sigurnosnih kamera kako bi ustanovili kada je tačno aparat bačen.

Balegarka, Pečurka, Halucigena
foto: Wikipedia

Prilikom saslušanja rekla je da je za ručak spremila rolovano meso u testu, te da je isti servirala i pozvala goste da se posluže. Navodi i da je sama pojela jedan tanjir. Kako je rekla, i deca su jela meso, ali tek sutradan, nakon što su iz njega povadili pečurke jer ih ne vole.

Naime, iako se prvo pričalo da su deca Erin i Sajmona bila na ručku kobnog dana, ali da se nisu otrovani, ispostavilo se da su bili u bioskopu.

Erin kaže da je nakon ručka i ona dobila dijareju, zbog čega je išla u bolnicu da primi infuziju. Tvrdi i da su je ambulantna kola prevezla do bolnice u Melburnu.

Iz lokalne bolnice su u petak rekli da im se javila i peta osoba sa znakovima trovanja 30. jula i da je prebačena u bolnicu u Melburnu, ali nisu konkretno naveli da je reč o Erin Paterson.

Ono što je ostalo od obroka je sačuvano i dato toksikolozima na ispitivanje, nakon što su Erin kontaktirali zvaničnici Ministarstva zdravlja pošto se stanje njenih gostiju pogoršalo u bolnici.

Erin je rekla policiji da je u jelo stavila mešavinu pečuraka kupljenih u supermarketu i sušenih pečuraka kupljenih u azijskom supermarketu u Melburnu mesecima ranije.

Bonus video:

02:57

NIKO NE ZNA GDE JE ZAVRŠILO 7.000 TONA OPASNOG OTPADA U SRBIJI

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.