OPASNI VOĐA NARKO KARTELA OSUĐEN NA 45 GODINA ZATVORA: Bio NAJNASILNIJI narkodiler, a ovako je DOLIJAO (VIDEO)
Otonijel, uhapšen, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Channel 4 News

gotov je

OPASNI VOĐA NARKO KARTELA OSUĐEN NA 45 GODINA ZATVORA: Bio NAJNASILNIJI narkodiler, a ovako je DOLIJAO (VIDEO)

Američki okružni sudija Dora Irizari objavila je kaznu Dairu Antoniju Usugi Davidu (51), poznatijem kao Otonijel

Objavljeno:

Vođa istaknute kolumbijske kriminalne grupe osuđen je na 45 godina zatvora nakon što je priznao krivicu po optužbama za trgovinu drogom u SAD.

Američki okružni sudija Dora Irizari objavila je kaznu Dairu Antoniju Usugi Davidu (51), poznatijem kao Otonijel, na saslušanju u saveznom sudu u Bruklinu, preneo je Rojters.

Tužioci su za vođu kartela Klan del Golfo (Zalivski klan), koji se smatra najnasilnijim kolumbijskim narkodilerom od Pabla Eskobara, rekli da je vodio "terorističku i paravojnu organizaciju" gotovo dve decenije i da je propustio priliku da se demobiliše kroz mirovni proces, koji je sprovodila kolumbijska vlada.

U sudskim dokumentima iz kancelarije američkog tužioca u Bruklinu navodi se da je naredio ubistvo, otmicu i mučenje rivala, kao i pojedinaca za koje je verovao da sarađuju sa organima za sprovođenje zakona.

Otoniel je u januaru priznao krivicu, a njegovi advokati zatražili su zatvorsku kaznu od najviše 25 godina, rekavši da je on odrastao u siromaštvu i da je bio primoran da se bori kao dete vojnik u kolumbijskom 60-godišnjem sukobu između levičarskih pobunjenika, desničarskih paravojnih formacija, kriminalnih grupa i vlade.

Zalivski klan ima više od 1.000 naoružanih ljudi, prvenstveno bivših pripadnika desničarskih paravojnih grupa. Otonijel je postao njen vođa nakon što je bio levičarski gerilac.

Kolumbijske oružane snage uhapsile su ga blizu granice sa Panamom u oktobru 2021. Zemlja ga je izručila Sjedinjenim Američkim Državama sledećeg maja, pod uslovom da ne dobije doživotnu kaznu zatvora.

Bonus video:

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

(Espreso/ Euronews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.