STRAH OD NOVOG NAPADA Ponovo zatvoren metro u Sankt Peterburgu!
Foto: Reuters

sve je moguće

STRAH OD NOVOG NAPADA Ponovo zatvoren metro u Sankt Peterburgu!

Četiri metro stanice u Sankt Peterburgu zatvorene su danas zbog pretnji bombom, javio je AP
Objavljeno: 12:29h

Još jedna stanica metroa u Sankt Peterburgu "Dostojevskaja" zatvorena je za putnike, javila je ruska agencija RIA Novosti. Agencija navodi da nisu saopšteni razlozi zatvaranja te metro stanice.

Stanica Senaja Ploščad zatvorena je zbog anonimne pretnje novim bombaškim napadom.

- Oko 11 sati primili smo telefonski poziv u kome je nepoznata osoba zapretila da će danas uslediti još jedan bombaški napad. Stanica je zatvorena za putnike, a policija i bombaški odredi pretražuju područje. Vozovi se ne zaustavljaju na ovoj stanici - rečeno je "Sputnjiku" iz peterburškog metroa.

TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Eksplozija u metrou u Sankt Peterburgu, najmanje 10 mrtvih! Vlasti proglasile 3 dana žalosti!

Istovremeno, Interfaks izveštava da je njihov reporter video nekoliko vatrogasnih vozila ispred te stanice, preneo je Rojters.

IDENTIFIKOVAN TERORISTA: Iznenadiće vas odakle je čovek koji je postavio bombu u metrou u Sankt Peterburgu

U jučerašnjem napadu na metro stanicu u ovom ruskom gradu poginulo je najmanje 14, a ranjeno više od 25 ljudi. Ruska policija otkrila je identitet napadača.

foto: Fonetap

Reč je o 22-godišnjem Akbardžonu Džalilovu iz Kirgistana. Veruje se da je Džalilov razneo voz u ime odmazde zbog ruskih napada na džihadiste u Siriji, kao i da se zakleo na vernost Islamskoj državi. Iz ruske policije nije stigla potvra ove tvrdnje, ali isto tako ni demanti.

foto: Printscreen/Twitter/Terror Events

Uskoro opširnije...

(Espreso.co.rs / Agencije / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.