MOSKVA NA JAKOM UDARU, DRONOVI GAĐALI OVU ZGRADU: Odmah se oglasila Rusija, tvrde samo jedno
Foto: TWITTER/PRINTSCEEN/@ARTHURM40330824

DOKLE VIŠE?!

MOSKVA NA JAKOM UDARU, DRONOVI GAĐALI OVU ZGRADU: Odmah se oglasila Rusija, tvrde samo jedno

Gradonačelnik Moskve je na Telegramu objavio da u napadu nema povređenih

Objavljeno:

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio je da su dve ukrajinske bespilotne letelice lansirane noćas na objekte u ruskoj prestonici. Oborene su, a jedna je pogodila zgradu.

Reč je o zgradi koja je pogođena u nedelju u napadu dronovima. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je isto da su oborena dva drona preko odbrambenih sistema u oblastima Odintsovo i Narofominski u neposrednoj blizini Moskve. Jedna se srušio u gradu, prenosi agencija Tas.

Gradonačelnik Moskve je na Telegramu objavio da u napadu nema povređenih. "Fasada na 21. krovu zgrade je oštećena. Slomljeno je oko 150 kvadratnih metara prozora", naveo je. Moskovski aerodrom Vnukovo je bio privremeno zatvoren, a svi letovi u blizini preusmereni.

Iz Ministarstva su saopštili da je u pitanju "teroristički napad kijevskog režima". "Opet smo jedan dron oborili preko radio-elektronske opreme i on se kako je ostao bez kontrole srušio i udario u nerezidencijalnu zgradu u Moskva sitiju", objašnjeno je.

Dva dana ranije ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da rat dolazi u Rusiju. U nedelju su iznad Moskve oborena tri drona. Ukrajinci nisu preuzeli odgovornost za napade.

Bonus video

01:25

RUSIJA JEDINO MOŽE DA ZAPRETI NUKLEARNIM ORUŽIJEM! Stručnjaci nemaju dilemu: Moskva ima jedan strah zbog članstva Finske u NATO

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.