Si naglasio važnost dinamičnije modernizacije oružanih snaga
Foto: Kineski radio internacional

JAKO BITNO!

Si naglasio važnost dinamičnije modernizacije oružanih snaga

Si je obavio inspekcijski obilazak uoči Dana kineske vojske, koji pada 1. avgusta.

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping istakao je potrebu da se ubrzaju napori za podsticanje modernizacije oružanih snaga.

Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije (CVK), izneo je ove primedbe u sredu u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sičuanu tokom inspekcije vazduhoplovnih snaga Zapadne vojne komande Kineske narodno-oslobodilačke armije (KNA).

Si je obavio inspekcijski obilazak uoči Dana kineske vojske, koji pada 1. avgusta. U ime CK KPK-a i CVK-a, Si je uputio iskrene pozdrave svim oficirima i vojnicima vazduhoplovstva komande, kao i službenom osoblju KNA i Narodne oružane policije, civilnom osoblju u vojsci, te pripadnici milicije i rezervnog sastava.

„Imperativ je ostati posvećen ispunjavanju različitih zadataka koje su poverili Partija i narod“, rekao je Si. Si je istakao potrebu da se unapredi vojna spremnost i obezbedi bezbednost vazdušnog prostora temeljnim sprovođenjem redovne protivvazdušne odbrane.

Izneo je i zahtev za ubrzanim tempom uvođenja nove opreme i trupa kako bi se formirale borbene snaga. „Nova oprema i trupe trebalo bi da budu integrisane u postojeće borbene sisteme“, dodao je. Si je takođe pozvao na kontinuirane napore za izvođenje obuke u stvarnim borbenim uslovima.

„Partija mora da zadrži vođstvo nad oružanim snagama u ideološkom, političkom i organizacionom smislu“, rekao je Si.

Naredio je i stroge korake za poboljšanje ponašanja Partije i sprovođenje partijske discipline, kao i konkretne napore da se sprovede obrazovna kampanja među oružanim snagama kako bi se otvorio novi teren za njihov razvoj.

U inspekciji je učestvovao i visoki vojni zvaničnik He Veidung.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.