MINISTARKA SE ODVALILA, NAPRAVILA NESREĆU, I OPIRALA HAPŠENJU! Nije mogla da podnese rastanak od PARTNERKE?
Ministarka pravde, Kiritapu Alan, Foto: Printscreen/Youtube/ 1News

odgovornost

MINISTARKA SE ODVALILA, NAPRAVILA NESREĆU, I OPIRALA HAPŠENJU! Nije mogla da podnese rastanak od PARTNERKE?

Kako je preneo BBC, Alanova je optužena za neopreznu vožnju i opiranje hapšenju nakon što je skrivila saobraćajnu nesreću u Velingtonu, prestonici Novog Zelanda

Objavljeno:

Novi Zeland je ostao bez ministarke pravde pošto je ostavku podnela Kiritapu Alan (39), koja je prethodno pijana skrivila saobraćajnu nesreću i opirala se hapšenju!

Kako je preneo BBC, Alanova je optužena za neopreznu vožnju i opiranje hapšenju nakon što je skrivila saobraćajnu nesreću u Velingtonu, prestonici Novog Zelanda.

Radio NZ je preneo da je ministarka udarila u parkirani automobil. Ona je četvrta ministarka iz vlade kabineta premijera Krisa Hipkinsa koja je napustila funkciju od marta ove godine. Parlamentarni izbori u Novom Zelandu održaće se u oktobru.

Posle hapšenja, sada već bivša ministarka zadržana je u policijskoj stanici puna četiri sata pre nego što je puštena na slobodu. Ona će tek morati da se pojavi pred sudom.

- Kiritapu Alan je shvatila da je nemoguće da ostane ministarka - rekao je premijer Novog Zelanda na konferenciji za novinare.

Alanova, koja je takođe bila i ministarka za regionalni razvoj, očuvanje i upravljanje vanrednim situacijama, nedavno je uzela slobodne dane zbog privatnih problema. Ona se na posao vratila prošlog ponedeljka.

Ministarka je u junu potvrdila da se rastaje od partnerke, a suočena je i sa optužbama da se loše odnosi prema zaposlenima.

- Moji postupci pokazuju da nisam u redu. Razmisliću o svojoj budućnosti u politici - navela je ona u saopštenju.

Alanova je donedavno bila zvezda u usponu vladajuće Laburističke partije. Nakon što je premijerka Džasinda Ardern podnela ostavku ranije ove godine, spekulisalo se da će nju upravo zameniti Alanova.

Bonus video:

05:32

SVAKI STOTI VOZAČ SEDA PIJAN ZA VOLAN! Žene voze pijane ko i muškarci

(Espreso/Kurir/ BBC/ Radio NZ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.