SPASIOCI PRONAŠLI "ČUPAVO ČUDOVIŠTE" U POLJU KUKURUZA: Jaukalo je od BOLOVA, a onda se desilo OVO! (FOTO)
Pas Met, Foto: Printscreen/Facebook/South Plains SPCA

neverovatno!

SPASIOCI PRONAŠLI "ČUPAVO ČUDOVIŠTE" U POLJU KUKURUZA: Jaukalo je od BOLOVA, a onda se desilo OVO! (FOTO)

Izgledao je kao gomila ovčje vune a teško je bilo raspoznati bilo koji deo njegovog tela

Objavljeno: 18:53h

Pas, koji je dobio ime Met pronađen je napušten u polju kukuruza. Spasioci iz jednog udruženja za zaštitu životinja nisu ni znali o kakvoj životinji se radi kad je pronađen.

Prema rečima Tori Hjuston koja volontira u Udruženju nikad neće zaboravit trenutak kad je pronašla psa.

- Pas je pronađen u polju kukuruza, bolestan, zapušten i napušten. Pozvali su nas i otišla sam da ga pokupim. Kada sam stigla čak i ja sam bila šokirana, iako sam se nagledala svakakvih situacija. Stanje ove životinje bilo je najgore koje sam ikada videla. Imao je toliko dlake da niste znali gde mu je njuškica a gde rep, užasno je smrdeo. Nije bilo moguće videti nijedan deo njegovog tela. Izgledao je kao gomila ovčje vune - ispričala je Tori.

Nesrećni pas izgledao je kao čupavo čudovište i tek nakon što su uklonili višak dlake pomolio se presladak i uplašen psić koji nije ni znao šta ga je snašlo, piše Pipl.

- Ovo je najgori slučaj zanemarivanja psa sa kojim smo se ikada susreli. Pokušali smo danas da mu pomognemo, ali dlaka je izuzetno zapetljana i gusta da ništa nismo mogli da uradimo - rekli su u Udruženju za zaštitu napuštenih životinja koji su pronašli nesrećnu živitinju.

Psu je dlaka bila toliko zapetljana da je urasla u kožu, a nokti su mu bili dugi 5 centimetara.

- Pas imao trule delove kože. Dlaka je toliko zapetljana da je urasla u kožu, nokti su bili dugi 5 centimetara, a trnje je takođe uraslo u njegovu kožu. Pas je jaukao od bola svaki put kad bismo ga dodirnuli ili pokušali daga ošišamo - ispričali su zaposleni iz Udruženja.

Psu je skinuto tri kilograma dlake koja mu je urasla u kožu.

Zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja Met je smešten na veterinarsku kliniku. Morali su da mu daju anesteziju kako bi mogli da ga ošišaju. Skinuli su mu tri kilograma viška dlake što je mnogo za tako malog psa.

To je veterinarima konačno pružilo priliku da se pozabave njegovim zdravstvenim stanjem.

- Imao je mnogo modrica po telu, bio je anemičan pa je morao da dobija gvožđe. Imao je infekciju oka zbog toga što nije mogao da gleda od tolike količine dlake, prašine i prljavštine - objasnila je Hjuston.

Pas iz Teksasa doživeo tranformaciju.

Pas je drhtao od straha, oprezno je prilazio činiji za hranu i vodu. Trzao se na svaki šum i bilo je jasno da je preživeo užasnu traumu. Vremenom, kako se oporavljao postao je prijateljski nastrojen prema volonterima u Udruženju.

- Njegova transformacija je neverovatna. Nakon šišanja i sređivanja izgledao je kao najlepši pas kojeg sam ikada videla, jednostavno je očaravajući - dodala je Hjuston koja trenutno čuva Meta dok mu ne pronađu odgovarajući dom i ljude koji će s puno ljubavi brinuti o njemu.

Bonus video:

03:29

POLICIJSKI PAS OKI NAPRAVIO POMETNJU U STUDIJU! Jedan je od najboljih tragača, a samo zbog OVOGA ĆE SVE URADITI

(Espreso / Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.