VATRENA STIHIJA OKOVALA BALKANSKU ZEMLJU: Evo gde BUKTE POŽARI u Grčkoj, ako idete na MORE ovo MORATE ZNATI (FOTO)
Požari u Grčkoj, Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

velika opasnost

VATRENA STIHIJA OKOVALA BALKANSKU ZEMLJU: Evo gde BUKTE POŽARI u Grčkoj, ako idete na MORE ovo MORATE ZNATI (FOTO)

Grčko ministarstvo za klimatske promene i civilnu zaštitu saopštilo je da je izvršena "najveća ikada evakuacija zbog šumskih požara u Grčkoj"

Objavljeno:

Grčka se danima bori sa šumskim požarima, a akcije gašenja vatre su u toku na frontovima u Agiosu, Krfu, Karistosu, Rodosu.

Rano jutros došlo je do velikog požara u Asklepionu na Rodosu, a vatra se približila kućama.

Vatrogasci se bore sa požarima između Apolona i Platanije, dok su raštrkana izbijanja na istoku prema Malonu i Masariju. U gašenju je uključeno 266 vatrogasaca, 55 vozila i 16 grupa pešačkih jedinica, dok vodu iz vazduha ispuštaju tri helikoptera i četiri letelice.

Grčka, Požari u Grčkoj
foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Tokom noći poslata je poruka da se evakuišu oblasti Santa, Megula, Porta, Palaja Peritija, Sinije, Viglaturi, Nisaki, Rou, Katabolo, Kentoma, Trici, Kokokilas, Sarakinijatika, Plagija, Kalami, Vlahatika i Kabalerina.

Na ovim mapama možete da vidite gde tačno bukte požari u Grčkoj:

1 / 3 Foto: Printscreen/windy.com

Na frontu u Platanisto Karistos, na Eviji, prema informacijama Vatrogasne službe, i dalje ima raštrkanih žarišta, dok su do sada naselja Platis Gialos, Livadi, Kastri, Potami, Pernaraki i Platanistos evakuisana nakon poruka upućenih stanovnicima područja.

Grčka, Požari u Grčkoj
foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

U požaru na Krfu, vatra bukti na severoistočnom delu ostrva i južno od Peritije, ali prema Vatrogasnoj službi, još nije stigla ni do jednog naselja.

Na gašenju požara učestvuju 62 vatrogasca sa 21 vozilom i tri grupe pešačkih jedinica, dok su iz vazduha dva helikoptera i dva aviona.

Grčko ministarstvo za klimatske promene i civilnu zaštitu saopštilo je da je izvršena "najveća ikada evakuacija zbog šumskih požara u Grčkoj", a Konstancia Dimoglidou, portparolka grčke policije potvrdila je da je do sada više od 30.000 ljudi evakuisano širom zemlje.

Bonus video:

00:08

Vatra guta automobil u Masarikovoj

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.