PROJEKAT "MERMER": WikiLeaks objavio 676 tajnih kodova CIA!
Foto: Fonetap

Vault 7

PROJEKAT "MERMER": WikiLeaks objavio 676 tajnih kodova CIA!

"Mermer" se, kako piše WikiLeaks, koristi kako bi se otežavale forenzičke istrage koje bi trebalo trojance, viruse i malver da dovedu u vezu sa CIA
Objavljeno:

WikiLeaks je danas objavio novi nastavak objave tajnih fajlova CIA "Vault 7", najveće u istoriji.

Najnovija objava je nazvana "Mermer" (Marble), i sadrži 676 dokumenata sa sours kodovima tajne anti-forenzičke grupe unutar CIA - Marble Framework.

"Mermer" se, kako piše WikiLeaks, koristi kako bi se otežavale forenzičke istrage koje bi trebalo trojance, viruse i malver da dovedu u vezu sa CIA.

Ovi kodovi to rade tako što sakriju tekstualne fragmente koje koristi CIA, tako da nisu podložni vizuelnoj pretrazi. Na ovaj način se prikriva svaka umešanost CIA u ove operacije.

"Mermer" je deo operative koju CIA koristi za anti-forenzičke operacije i deo biblioteke malver kodova CIA. "Marble" je u upotrebi u CIA u 2016. godini, a u fazu 1.0 je ušao 2015. godine.

Izvorni kod pokazuje da je Marble pisan ne samo u engleskom, nego i na kineskom, ruskom, korejskom, arapskom i farsiju. Ovo omogućava podvalu, da se učini da je jezik kojim govori onaj koji je napravio malver Kinez, ili Arapin, na primer,

(Espreso.co.rs/WikiLeaks)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.