Novinari CNN čačnuli Obamu: Zašto Amerika ne sredi te gadove? (FOTO)

DA LI ĆE SAD DA REAGUJE

Novinari CNN čačnuli Obamu: Zašto Amerika ne sredi te gadove? (FOTO)

Neobično novinarsko pitanje iznenadilo predsednika SAD, dok svet s nestrpljenjem čeka reakciju "Ujka Sema"
Objavljeno:

Dopisnik CNN-a Džim Akosta juče je u turskoj Antaliji, gde se održava samit zemalja G20, postavio Baraku Obami prilično otvoreno pitanje: Putin i Obama se dogovorili o prekidu vatre i pregovorima u Siriji (VIDEO) - Mnogo naših građana frustrirano je ovime! SAD je zemlja s najvećom vojskom na svetu, pruža potporu drugim zemljama u borbi sa ISIS, ali... Zašto već jednom ne sredimo te gadove? - prenosi Hafington Post.

Obama nije bio sasvim jasan u odgovoru, poručivši da takva pitanja otvaraju nova pitanja, ali je isključio mogućnost promene strategije u borbi protiv Islamske Države i posle nedavnih dešavanja u Parizu. Poručio je da bi slanje kopnenih snaga u borbu u ovom trenutku predstavljalo grešku. Nežna strana Obame: Predsednik Amerike je drugi čovek u društvu dece! (FOTO) - Naša strategija se ne menja, ali će da bude intenzivinija... I to je strategija koja će da ostvari rezultate, ali će za to trebati vremena - rekao je Obama.
Predsednik SAD preduslov potiskivanja ID vidi u okončanju građanskog rata u Siriji. Nadmeno je rekao da SAD može da osvaja teritorije, ali da to ne rešava koren problema - uklanjanje dinamike koja je proizvela ekstremističke grupe. (Espreso.co.rs / Telegram)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.