KOLAPS NA AERODROMIMA ŠIROM EVROPE: Evo gde će biti PROBLEMA sa letovima, VAŽNO za naše turiste, OBRATITE PAŽNJU
Aerodrom, Foto: Profimedia

otkazivanje letova

KOLAPS NA AERODROMIMA ŠIROM EVROPE: Evo gde će biti PROBLEMA sa letovima, VAŽNO za naše turiste, OBRATITE PAŽNJU

Zbog štrajkova radnika u vazduhoplovstvu Evropi sledi otkazivanje letova u jeku letnje sezone

Objavljeno:

Vesti o odlaganju letova i višesatnim čekanjima na aerodromima širom Evrope postale su svakodnevne, a situaciju u jeku letnje sezone tek će zakomplikovati najavljeni štrajkovi u avio-saobraćaju.

Agencija Rojters je napravila listu najavljenih letnjih štrajkova zaposlenih u avio-kompanijama i na aerodromima. Rojters naglašava da će slaba tačka ovog leta verovatno biti potencijalni štrajk zaposlenih u kontroli vazdušnog saobraćaja Eurokontrol.

U Belgiji će 15. i 16. jula štrajkovati piloti avio-kompanije Rajaner, što bi moglo da utiče na oko 140 letova sa Aerodroma Šarloa.

Avio-kompanija IziDžet je smanjila broj letnjih letova u Velikoj Britaniji za dva odsto, što je uticalo na planove 180.000 putnika, pošto se pribojava problema u kontroli vazdušnog saobraćaja širom Evrope.

Aerodrom
Aerodromfoto: Profimedia

Britanci moraju da računaju i na štrajk osoblja na Aerodromu Birmingem, koji će početi 18. jula.

U Francuskoj periodično protestuju zaposleni u kontroli vazdušnog saobraćaja (ATC) zbog planova predsednika države Emanuela Makrona da podigne starosnu granicu za odlazak u penziju.

Protesti neće zaobići ni Italiju, pošto je nekoliko sindikata pozvalo na veliki nacionalni štrajk zaposlenih na aerodromima, koji će se održati 15. jula između 10 i 18 časova, u vezi sa pregovorima o novom kolektivnom ugovoru.

Pregovori će se nastaviti sledeće nedelje, najavio je italijanski ministar saobraćaja Mateo Salvini.

Portugal između 21. i 25. jula očekuje štrajk osoblja u avionima, a zbog toga je IziDžet već otkazao 350 letova, saopštio je lokalni sindikat SNPVAC.

Ovo je treći štrajk ovog sindikata od početka godine.

U Španiji, piloti avio-kompanije Iberija Regional Er Nostrum su od 6. juna u štrajku, što bi moglo da utiče na neke letove.

Bonus video:

18:26

AMERIKA STVARA PANIKU U UKRAJINI! Zatvaraju se letovi, ambasade povlače svoje ljude STRUČNJACI PREDVIĐAJU DA ĆE DOĆI DO SUKOBA

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.