NE BISTE POGODILI ČIME SE OVA LEPOTICA BAVI: Vilice OTPADAJU zbog njenog STASA, a žene je OBOŽAVAJU zbog OVIH REČI
Renata Moraes, Foto: PrinTscreen/ Instagram/ renatamoraes_gcmf

feminizam

NE BISTE POGODILI ČIME SE OVA LEPOTICA BAVI: Vilice OTPADAJU zbog njenog STASA, a žene je OBOŽAVAJU zbog OVIH REČI

Prelepa policajka pored odličnog obavljanja posla ima i feminističke stavove ključne za obavljanje dužnosti

Objavljeno:

Da sretnete ovu lepoticu negdje na ulici, što biste pomislili, čime se bavi? Da li bi vam palo na pamet da u smeni gradom hoda naoružana do zuba i da je u stanju metkom komarcu napraviti razdeljak ako to poželi?

Verujemo da vam takvo što zasigurno ne bi palo na pamet, međutim lepa Renata Moraes je upravo to. Pripadnica brazilskih jedinica sigurnosti, devojka koja je pritom i instruktorka gađanja. I to, čini se iz snimaka, vraški dobra.

Brazilski mediji Renatu Moraes (29) čitateljima su prvi puta predstavili još pre dve godine, a u međuvremenu je toliko zaokupila pažnju građana da je danas na Instagramu prati više od 400 hiljada ljudi.

Renata je u pripadnica takozvane opštinske građanske straže, jedinice koja pomaže u hitnim situacijama kao što su, primera radi, kaznena dela, a dolazi iz Votorantima, grada koji se nalazi na jugozapadu države Sao Paolo.

Na dužnost je stupila 2021. godine, isprva kao članica patrolnih timova zaduženih za preventivne intervencije, a nešto kasnije se pridružila i operativnom centru koji putem telefona prima pritužbe građana, evidentira probleme i upućuje patrolna vozila.

U svojim objavama je više puta isticala kako želi da bude inspiracija drugim ženama, a portal Globo je u nekom trenutku prenio njene reči:

"Žene dokazuju da nipošto nisu inferiorne. Dapače, da imaju autoritet, čvrstinu i snagu da budu što god žele", rekla je i na to se nadovezalo ovako: "Iz dana u dan sve više shvatamo koliko je ženska figura neophodna u javnoj sigurnosti.

Kada se, na primer, radi o slučajevima muškog nasilja, mnogo puta se žrtva ne oseća sigurno kad joj pomaže muškarac. Ženska prisutnost u tom trenutku ključna jer uspostavlja vezu ispunjenu empatijom i poverenjem."

Pre nego što je obukla uniformu, Renata je radila u sasvim drugim sektorima. Bila je blagajnica, kancelarijska pomoćnica, porezna savetnica, a pohađala je i tečajeve za pravne usluge. U nekom trenutku je upisala i pravni fakultet, ali je na kraju od njega odustala.

Bonus video:

00:15

LIDIJA JE NAJZGODNIJA SRPSKA POLICAJKA! Mnogi je porede sa Natašom Bekvalac, a evo i zašto! DOBRO JOJ STOJI PLAVO

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.