"LUTAO" DELOVIMA ČERNOBILJA, PA UGLEDAO JEZIVU FIGURU: Kada je bolje pogledao SRCE MU JE STALO! Šta je OVO? (VIDEO)
Černobilj, Foto: PrintScreen/ Metro

jezivo

"LUTAO" DELOVIMA ČERNOBILJA, PA UGLEDAO JEZIVU FIGURU: Kada je bolje pogledao SRCE MU JE STALO! Šta je OVO? (VIDEO)

Zumirajući Google mape, muškarac je ugledao siluetu žene koja ga je prestravila

Objavljeno:

Područje oko nuklearne elektrane Černobilj, koja je uništena u aprilskoj katastrofi 1986. godine, uvek je privlačilo puno pažnje, kako naučnika tako i entuzijasta.

Pre početka sukoba u Ukrajini turisti su često posećivali ovu zonu, dok su brojke na godišnjem nivou prelazile 100.000 ljudi.

Napušteno područje odnedavno je ponovo u žiži, nakon što je tiktoker Arianleonel pronašao nešto bizarno gledajući Gugl mape, prenosi Metro.

On je "lutao" okolinom Pripjata, nekada uspešnog grada, a pogled mu se zaustavio kod oronulog panoramskog točka. Kada je zumirao fotografiju ugledao je sablasnu figuru u šipražju, pa je odlučio da svoje otkriće podeli na TikToku.

Ubrzo, objava je imala preko 217.000 pregleda i stotine komentara. Mnogi su bili prestrašeni misterioznom figurom, ali niko nije mogao da objasni o čemu je reč.

"Srce mi je stalo", napisao je jedan od korisnika, a drugi se nadovezao: "Evo mog pitanja, kako je Gugl automobil ušao u ovo područje?".

Dok ne dobijemo konkretniji odgovor, podsetimo se da u Zoni isključenja Černobilja nema ljudi, ali je primetan veći broj čopora pasa. Reč je o potomcima kućnih ljubimaca koje su ljudi u panici ostavljali tokom evakuacije.

Studija u prestižnom časopisu "Napredak nauke" pokazala je da su ovi četvoronošci genetski drugačiji od ostalih "rođaka", kao i veliki potencijal koji ima proučavanje ove posebne grupe životinja.

Bonus video:

25:08

EKSPERIMENT ČERNOBILJ: Kratki dokumentarni film o najvećoj katastrofi današnjice (Espreso.rs,AMG 2019)

(Espreso/ Telegraf.rs/ Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.