Si naglasio otvorenu ekonomiju i energetsku tranziciju
Foto: Kineska medijska grupa

kina

Si naglasio otvorenu ekonomiju i energetsku tranziciju

On je pozvao na napore za bolju kontrolu količine i intenziteta potrošnje energije i postepeno pomeranje ka kontroli i količine i intenziteta emisije ugljenika

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping u utorak je naglasio da se moraju uložiti napori u stvaranje otvorenije ekonomije i promoviše postepeni prelazak na dvostruku kontrolu nad količinom i intenzitetom emisije ugljenika.

Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije, to je izjavio dok je predsedavao sastankom Komisije za produbljivanje sveukupnih reformi. Istakao značaj institucionalnog otvaranja i produbljivanja institucionalnih reformi u investicijama, trgovini, finansijama i inovacijama, kako bi se otvaranje Kine aktivno podiglo na novi nivo.

"Iako je ostala usredsređena na strateški cilj realizacije modernizacije poljoprivrede i ruralnih područja i izgradnju svoje snage u poljoprivredi, Kina bi trebalo da posmatra postupanje u odnosima između poljoprivrednika i zemljišta kao svoj glavni zadatak“, rekao je.

"Izgradnja ekološke civilizacije ušla je u kritičan period kada je smanjenje emisije ugljenika postalo strateški fokus“.

On je pozvao na napore za bolju kontrolu količine i intenziteta potrošnje energije i postepeno pomeranje ka kontroli i količine i intenziteta emisije ugljenika.

Sastanku su prisustvovali Li Ćijang, Vang Huning i Cai Ći, svi članovi Stalnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i zamenici direktora Centralne komisije za produbljivanje sveukupnih reformi.

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.