GORELE ULICE PARIZA: Demonstranti skandirali "Policijske ubice!" tražeći pravdu! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen, Twitter printscreen

haos!!!

GORELE ULICE PARIZA: Demonstranti skandirali "Policijske ubice!" tražeći pravdu! (VIDEO)

Treću noć zaredom demonstranti se okupljaju ispred policijske stanice u Parizu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog brutalnosti francuske policije
Objavljeno:

Nekoliko stotina demonstranata se sinoć sukobilo sa policijom u Parizu na protestu koji se održava treću noć za redom u ovom gradu.

Demonstranti su počeli da se okupljaju posle ubistva pedesetšestogodišnjeg kineskog državljanina Šaoja Lija koji je ubijen u nedelju od strane tzv. francuske antikriminalne brigade.

Sinoć su se okupili mnogobrojni pripadnici azijskih udruženja u Parizu i oni zahtevaju objašnjenje za neopravdanu prekomernu upotrebu sile francuske polocije, kao i istinu o smrti kineskog državljanina u francuskoj prestonici.

Poilicija je prethodno izjavila da je nastradali kineski državljanin nakon upada policije po prijavi u njegov dom, napao policajce makazama.

Nećak ubijenog čoveka rekao je za Raša tudej da okupljeni zahtevaju objašnjenje i istinu.

Na sinoćnjem maršu demonstranti su skandirali slogan "Policijske ubice", a tenzije su u jednom trenutku eskalirale i policija je za razbijanje demonstracija je upotrebila suzavac kako bi rasterala okupljene.

Vlasti su u međuvremenu reagovale i suspendovale tri policajca koji su bili uključeni u ubistvo. Ipak, dok se istraga ne završi, protesti na ulicama Pariza se nastavljaju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.