AKO HOĆETE SA DECOM U GRČKU, OVA MESTA OBAVEZNO IZBEGAVAJTE: Gužve su OGROMNE, odmor će vam se pretvoriti u PAKAO
Mikonos, Foto: Profimedia

letovanje

AKO HOĆETE SA DECOM U GRČKU, OVA MESTA OBAVEZNO IZBEGAVAJTE: Gužve su OGROMNE, odmor će vam se pretvoriti u PAKAO

Postoje letovališta u Grčkoj koje treba izbegavati ako putujete sa malom decom, što zbog buke i noćnog provoda, kao i zbog plaža koje nisu prilagođene deci

Objavljeno:

Osim nekoliko mesta poznatih po bučnom i burnom noćnom životu, u Grčkoj nema mnogo letovališta koja bi trebalo da izbegavate ukoliko na letovanje idete sa decom. Međutim, Kavos na Krfu, Malia na Kritu, Laganas na Zakintosu i Kardamena na ostrvu Kos su pretežno baza za mlade Britance koji Grčkuposećuju uglavnom zbog dobrog provoda i imaju sadržaje i aktivnosti koje nisu primereni za decu.

Navedena ostrva su bez sumnje veoma lepa i ako budete u prilici obavezno ih posetite, ali za smeštaj na ovim ostrvima izaberite neko od mirnijih mesta koja su prilagođena porodicama i nude različite aktivnosti za decu. Ako želite da izbegnete mesta sa bučnim barovima i naglašenim noćnim životom logično je da bi trebalo da izbegavate ostrva poput Mikonosa gde se noćni život odvija do kasno u noć pa čak i do jutarnjih sati.

Mikonos je poznat po atmosferi koja možda nije prikladna za mlađu decu. Međutim, ostrvo ima i mnogo drugih aktivnosti i atrakcija koje mogu da se dopadnu porodicama. Na primer, na ostrvu ima mnogo lepih peščanih plaža koje su idealne za kupanje, sunčanje i druge aktivnosti. Sve u svemu, iako Mikonos možda nije najbolji izbor za porodice sa veoma malom decom, ipak može biti zabavna i prijatna destinacija za porodice sa starijom decom.

Mikonos
foto: Profimedia

Ako imate bebu ili mlađe dete možda bi trebalo da izbegnete velike gužve i mesta sa mnogo turista, kao i ostrva za čiji obilazak treba više pešačenja. Poznatije turističke destinacije poput Santorinija ili Krita poznate su po svojim lepim i neobičnim plažama, ali mogu imati velike gužve tokom sezone dok Krit posebno iziskuje dosta obilazaka i izleta koji mogu biti naporni porodicama sa malom decom.

Santorini je grčko ostrvo poznato po neobičnim plažama i prelepim zalascima sunca. Međutim, treba imati u vidu da se većina atrakcija na Santoriniju nalazi na visokim liticama, što može biti teško za malu decom koja ne mogu da hodaju dugo ili se brzo umaraju.

Santorini
foto: Profimedia

Takođe, neke od plaža na Santoriniju su kamenite i mogu biti neprijatne za malu decu. Međutim, postoji nekoliko plaža sa peskom na kojima se deca mogu zabaviti i bezbedno kupati. Ako želite da izbegnete mesta sa lošom infrastrukturom ili ograničenim sadržajima za decu, izbegavajte manje poznata letovališta ili ostrva sa ograničenim opcijama za smeštaj i aktivnosti.

Bonus video:

00:15

SRPKINJA LAŽIRALA LETOVANJE NA IBICI DOK JOJ U KADAR NIJE UPAO ON: Ljudi plaču od smeha zbog onog što je rekla

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.