ZOO VRT IMA UPOZORENJE ZA SVE POSETIOCE: Posebno se odnosi na tinejdžere!
Gorila, Foto: Printscreen/Youtube/Reuters

VAŽNO!

ZOO VRT IMA UPOZORENJE ZA SVE POSETIOCE: Posebno se odnosi na tinejdžere!

Ros je rekla da je jedna od gorila, Nasir, postala oduševljena video snimcima koje joj posetioci pokazuju

Objavljeno:

Zoološki vrt u Torontu savetuje posetioce da izbegavaju prikazivanje video zapisa i fotografija na svojim mobilnim telefonima gorilama jer odvlače pažnju majmunima, javlja "CTV News".

"Mi samo želimo da gorile budu u stanju da budu gorile", rekla je Holi Ros, supervizorka ponašanja u zoološkom vrtu u intervjuu za CP24 u četvrtak.

"A kada naši gosti dođu u zoološki vrt, želimo da mogu da vide gorile u veoma prirodnom stanju i šta bi radile prirodno – da se nekako povežu sa njima na tom nivou", rekla je ona.

Zoološki vrt je postavio znakove na ograđenom prostoru za gorile kako bi podsetio goste da ne pokazuju video snimke ili fotografije primatima "jer pojedini sadržaji mogu da ih uznemire i utiču na njihove odnose i ponašanje u njihovoj porodici".

Ozi, Gorila, Gorila Ozi
foto: Printscreen/Youtube/Reuters

Ros je rekla da je jedna od gorila, Nasir, postala oduševljena video snimcima koje joj posetioci pokazuju.

Na sajtu Zoološkog vrta u Torontu piše da je Nasir rođen u septembru 2009. i opisuje ga kao "otelovljenje tinejdžera" koji je "fasciniran video snimcima i da bi vreme ispred ekrana dominiralo njegovim životom da je po njegovom".

Dok je fascinacija gorile video snimcima prvenstveno produkt radoznalosti, zoo vrt želi da osigura da to ne postane problem, rekla je Ros, dodajući da do sada nisu primetili nikakve značajne promene u ponašanju.

"Zapravo ne želimo da naši gosti dolaze i pokazuju im video snimke. Radije bismo da ih vide kako rade stvari sa gorilama", rekla je ona.

"Nasir je, posebno, bio veoma zainteresovan da vidi različite video snimke. Mislim da je uglavnom gledao video snimke drugih životinja. Ali, mislim da je ono što je zaista važno to da on može samo da se druži sa svojim bratom i da bude gorila."

Ozi, Gorila, Gorila Ozi
foto: Printscreen/Youtube/Reuters

Zoološki vrt u Čikagu morao je da postavi konopac nekoliko stopa dalje od staklene pregrade ograđenog prostora za gorile kako bi sprečio posetioce da pokažu svoje telefone jednom od majmuna koji su postali toliko ometeni spravama da su zvaničnici počeli da primećuju promene u ponašanju, javlja "Chicago Sun Times".

Ros je napomenula da Zoološki vrt u Torontu već dozvoljava svojim gorilama da gledaju video snimke, uključujući i one o drugim životinjama i dokumentarce o prirodi, za koje je rekla da im se zaista sviđaju.

"Samo želimo da budemo sigurni da znamo sadržaj. Slično kao kad upravljate nalogom za dete ili tako nešto, želite da budete sigurni da je vaša roditeljska kontrola uključena i da kontrolišete koji sadržaj oni vide", rekla je ona.

"Samo želimo da budemo sigurni da znamo šta gledaju."

02:15

NOVI NEODOLJIVI STANOVNIK BEO ZOO VRTA: Spava 16 sati, izlazi noću, i čim mu nešto nije po volji pretvara se u OKLOPNU LOPTICU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.