ZBOG 1 SMAJLIJA ZAVRŠIO NA SUDU I MORAO DA PLATI 56.000 EVRA: Pregovori sa kompanijom se pretvorili u PAKAO
ilustracija, Foto: Tamara Trajković

NEVERICA

ZBOG 1 SMAJLIJA ZAVRŠIO NA SUDU I MORAO DA PLATI 56.000 EVRA: Pregovori sa kompanijom se pretvorili u PAKAO

Ovo je izazvalo spor oko saznanja šta znače emodži "palac gore"

Objavljeno:

Kris Akter je pregovarao sa kompanijom o prodaji lana. Kupac je mesecima čekao na isporuku, ali je nije dobio. Kompanija koja je kupila lan protumačila je 'palac gore' kao afirmativan odgovor na ugovor.

Kanadski farmer Kris Akter osetio je to na sopstvenoj koži 2021. godine. Sa jednom firmom je pregovarao o prodaji lana, a na dogovor o otkupu žita je poslao 'palac gore'. Kupac je mesecima čekao na isporuku, ali je nije dobio. Kompanija koja je kupila lan protumačila je 'palac gore' kao potvrdan odgovor na ugovor, a Akter samo kao odgovor da je dobio ponudu za ugovor.

Ovo je izazvalo spor oko saznanja šta znače emodži "palac gore". Kupac je tvrdio da emodžiji impliciraju prihvatanje uslova ugovora, dok je Akter rekao da je koristio sliku palca gore samo da pokaže da je primio ugovor, ali ne i da pokaže svoj pristanak.

Sudija Timoti Kin presudio je u korist kompanije, a farmer mora da plati 62.000 dolara (56.000 evra). "Ovaj sud spremno priznaje da je emodži 'palac gore' netradicionalno sredstvo za 'potpisivanje' dokumenta, ali je ipak u datim okolnostima bio valjan način potpisivanja, napisao je sudija u presudi", navodi se u saopštenju.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.