PRONAĐENA TELA DVE SESTRE ALEKSANDRE I KRISTINE 14 GODINA NAKON NESTANKA: Otkriveni stravični detalji!
Aleksandra i Kristina Horvat, Foto: Police.hu

JEZIVO

PRONAĐENA TELA DVE SESTRE ALEKSANDRE I KRISTINE 14 GODINA NAKON NESTANKA: Otkriveni stravični detalji!

Iako je osumnjičeni uhapšen u junu 2022. godine, tek sada je otkrio gde je pokopao ostatke nestale devojčice

Objavljeno:

Mađarska policija pronašla je 29. juna zakopane ostatke Kristine Horvat, devojčice koja je nestala 2009. kada je imala samo 14 godina.

Prošlog leta u obližnjem dvorištu iskopani su ostaci njene sestre Aleksandre, koja je nestala istog dana kada i Kristina. Glavni osumnjičeni za ubistvo je Jozef H. (47), očuh devojčica.

Iako je osumnjičeni uhapšen u junu 2022. godine, tek sada je otkrio gde je pokopao ostatke nestale devojčice. Veruje se da Kristinu ubio nakon što je otkrila da je odgovoran za smrt Aleksandre.

Policija je proteklih godinu dana prekopavala svaki metar Jozefovog dvorišta. Isušeni su bunari, prekopana su i tri okolna dvorišta, ali telo male Kristine nisu pronašli. Jozef je tek sada, nakon godinu dana provedenih u pritvoru, odlučio da prizna svoje zločine i policiji je otkrio tačnu lokaciju gde je zakopao telo devojčice.

Kristinin i Aleksandrin brat Atila, nem od bola, kaže da je video trenutak kada je policija došla i krenula u potragu za Kristininim ostacima.

"Bilo je to u četvrtak uveče. Iz svog dvorišta sam video kako policija dolazi u ulicu do nas, tačno do kuće u kojoj je živeo moj nekadašnji očuh. Kada sam dotrčao do Jozefovog dvorišta oni su već uveliko tu pored kopali. Ubrzo su pronašli kosti, za koje se veruje da pripadaju mojoj sestri", priča Atila koji je imao 12 godina kada su mu sestre nestale.

On kaže da je na mestuzločina bio i sam Jozef.

"Doveli su ga tu, sa lisicama na rukama. On je pokazao policiji gde da kopaju", priča Atila za mađarski Blikk.

Kristina Horvat i njena sestra Aleksandra (19) nestale su u januaru 2009. godine, pod misterioznim okolnostima. Njihovom nestanku prethodile su česte svađe sa Jozefom koji ih je fizički i seksualno zlostavljao. Potraga za devojčicama trajala je godinama, a Aleksandrini ostaci pronađeni su prošlog leta, zakopani na placu kuće gde je svojevremeno živela sa majkom i očuhom. Kristinino telo bilo je zakopano na javnoj površini, tik uz dvorište kuće osumnjičenog Jozefa.

Atila kaže da je čuo da Jozef negira da je ubio devojčice.

"Navodno tvrdi da se Kristina razbolela, da je pala i udarila glavu, usled čega je preminula. Tada ju je, kaže, umotao u čaršav i zakopao u dvorištu kad je pao mrak", priča brat.

Prema njegovim rečima, Jozef je tvrdio da je zbog jakog mirisa, koji je dopirao iz rake, odlučio da se otarasi tela u potpunosti.

"Telo je isekao na delove i pokušao da zapali. Lobanju joj je smrksao nečim. Na kraju je ostatke zakopao tu na javnoj površini, tik do njegove kuće. Tu su i pronađene kosti", kaže Atila.

Brat ubijenih devojčica kaže da je policija još 2015. godine posumnjala da Jozef ima veze sa nestankom devojčica. Te da su tada prvi put prekopavali njegovo dvorište, ali da ništa nisu našli.

"Do tada je već verovatno prebacio ostatke na drugu lokaciju. U to vreme je živeo u kući sa nekim rođacima, čudi me da oni ništa čudno nisu primetili. Njegov brat i dalje živi u toj kući", priča Atila.

Policija veruje da je Jozef ubio Aleksandru u kući nakon svađe. Veruje se da je u kuću namamio i Kristinu i takođe joj oduzeo život. Čim se saznalo za nestanak devojčica pokrenuta je potraga, ali uzalud.

"Mislim da neće raditi DNK, jer je uzorak uzet od prethodnih ostataka. Sada će možda samo uporediti. Iako još nije sigurno da su ovo kosti moje mlađe sestre, ja sam gotovo siguran. Očajan sam, sve ovo je jako bolno... Ali, sad bar znamo kako stoje stvari i mogu sestre da sahranim kako dolikuje. Biće ponovo zajedno", priča Atila.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je u kući Jozefa, prilikom hapšenja, pronađen hard disk sa snimcima na kojima se vidi kako zlostavlja Aleksandru i Krisitinu.

01:08

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO UBIO SAM BRATA! Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.