ČUVENI HVATAČ ZMIJA IZVUKAO OGROMNOG MONSTRUMA IZ MOČVARE: Gledajte samo šta je uklonio iz EKO SISTEMA! (FOTO)
Mik Kimel, Foto: Printscreen/Instagram/pythoncowboy

LOVAC

ČUVENI HVATAČ ZMIJA IZVUKAO OGROMNOG MONSTRUMA IZ MOČVARE: Gledajte samo šta je uklonio iz EKO SISTEMA! (FOTO)

Nedavna fotografija objavljena na njegovom profilu na Instagramu pokazuje da je u tom procesu uklonio više od 60 jaja iz ekosistema

Objavljeno:

Sezona gnežđenja invazivnih burmanskih pitona u nacionalnom parku Everglejds na Floridi je u punom jeku, a poznati lovac na zmije upravo je uhvatio ogromnu trudnu ženku.

Mik Kimel, takođe poznat kao Piton Kauboj, lovio je invazivnu zmiju uz pomoć svog ptičara Ota. Nedavna fotografija objavljena na njegovom profilu na Instagramu pokazuje da je u tom procesu uklonio više od 60 jaja iz ekosistema.

Kimel, koji prodaje kožnu galanteriju po meri napravljenu od kože pitona i igune, nije precizirao gde je u Everglejdsu uhvatio džinovsku zmiju. Nacionalni park veličine nekoliko miliona hektara inače je preplavljen destruktivnim neautohtonim gmizavcima.

- Ovakvo uklanjanje je apsolutno ključno za naše domaće divlje životinje u tom ekosistemu i napraviće razliku. Ovoliki piton može da pojede bilo šta u Everglejdsu kao što sam dokazao sa više odraslih aligatora koje sam spasao da ih pitoni ne pojedu - napisao je Kimel.

Kimelu nije strano da uklanja velike burmanske pitone i druge destruktivne invazivne vrste iz prirode Floride. Dospeo je na naslovnice lokalnih novina još 2020. godine kad je uhvatio ženku pitona dugu više od pet metara i tešku više od 70 kilograma.

Navodi da se tokom sezone gnežđenja u velikoj meri oslanja na oštro čulo mirisa svog psa da bi locirao i iskopao pitone skrivene duboko pod zemljom.

- Uklonili smo skoro 500 pitonskih jaja i tek smo na polovini sezoni - napisao je Kimel pre mesec i po dana.

Burmanski pitoni mogu premašiti šest metara u dužinu. Ženke imaju tendenciju da nadmašuju mužjake. Obično polažu između 12 i 36 jaja, ali su u stanju da proizvedu i do 100 jaja. Piton može da živi i 25 godina.

Burmanski pitoni su poreklom iz jugoistočne Azije.

Nehotice su dospeli u Everglejds preko trgovine egzotičnim kućnim ljubimcima devedesetih godina prošlog veka. Nedavna istraživanja sugerišu da ekološki štetne zmije proširuju svoju populaciju i traže nova staništa oko Okičobija na jugu Floride.

00:14

PITON NA SLOBODI U BEOGRADSKOM ZOOLOŠKOM VRTU: Građani u panici posmatrali ZMIJU DUGU 2 METRA

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.