MAŠINOVOĐA KOJI JE UPRAVLJAO VOZOM POZITIVAN NA KOKAIN: Izazvao nesreću, ugrozio 50 putnika!
Erkan Mehmet, Foto: :btp.police.uk

pakao!

MAŠINOVOĐA KOJI JE UPRAVLJAO VOZOM POZITIVAN NA KOKAIN: Izazvao nesreću, ugrozio 50 putnika!

Mehmet je 12. oktobra 2021. vozio londonski voz za Enfild Taun kada je ušao na peron dva na stanici

Objavljeno:

Mašinovođa koji je upravljao vozom koji je iskočio iz šina u Engleskoj, završio je u zatvoru. Nesreća se dogodila nakon što je vozač zaspao za volanom, a kasnije je utvrđeno da je u tom trenutku bio pozitivan na kokain.

Erkan Mehmet (44) iz Midl ulice u opatiji Voltam, izjasnio se krivim na sudu u Londonu za ugrožavanje bezbednosti železnice i osuđen je u petak na 16 nedelja zatvora, saopštila je britanska saobraćajna policija.

Mehmet je 12. oktobra 2021. vozio londonski voz za Enfild Taun kada je ušao na peron dva na stanici i nije uspeo da se zaustavi – pre nego što je izazvao sudar, zbog čega je prednji vagon iskočio iz šina.

Lokomotiva je izletela sa šina i zaglavila se pod uglom sa oko 50 putnika u tom trenutku, a mali broj njih je prijavio lakše povrede i šok.

Erkan Mehmet
foto: btp.police.uk

Mehmet je alkotestiran na licu mesta i bio je negativan, ali uzorak urina bio je pozitivan na kokain.

BTP je rekao da je droga verovatno ušla u njegov sistem u 24 sata pre toga.

U razgovoru sa detektivima, Mehmet je tvrdio da se nikada nije drogirao i rekao da je zaspao za volanom jer je noć ranije spavao samo nekoliko sati.

Detektivka Džema Litlvud rekla je: „Mašinovođama je poverena bezbednost svakog putnika u vozilu, tako da je iskreno nezamislivo da se Mehmet pojavio na poslu u stanju zbog kojeg je zaspao za volanom, dovodeći ih sve u značajnu opasnost. Samo srećom niko nije teže povređen ili još gore, ubijen, zbog posledica njegovih postupaka tog dana“.

00:16

VOZ PROLAZI, RAMPA PODIGNUTA! Ovako izgleda pružni prelaz u Vrčinu

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.