PRIZNAO DA JE UBIO NATAŠU, ONA SE POSLE 5 GODINA VRATILA IZ "MRTVIH": Roditelji ZANEMELI kad su otkrili gde je BILA
Nataša RajanNatapa, Foto: Printscreen/Youtube/60minutes

misterija

PRIZNAO DA JE UBIO NATAŠU, ONA SE POSLE 5 GODINA VRATILA IZ "MRTVIH": Roditelji ZANEMELI kad su otkrili gde je BILA

Ko je oteo Natašu Rajan i zašto je sud oslobodio čoveka koji je priznao da ju je ubio? Roditelji nisu mogli da poveruju u ono što ih je snašlo

Objavljeno:

Bilo je to 31. avgusta 1998. godine kada je mama ostavila Natašu u školi. Devojčici je bilo 14 godina i trebalo je da se vrati kući autobusom, ali nije se vratila.

Kasnije te večeri njena izbezumljena majka pozvala je policiju i prijavila nestanak svoje ćerke.

Nataša je klasifikovana kao "problematična tinejdžerka" zbog suspenzija u školi, upotrebe droge i samopovređivanja. Mesec dana pre ovog nestanka, pobegla je od kuće kako bi dva dana bila sa svojim 22-godišnjim dečkom Skotom Blekom u jednom motelu.

Zbog njenog gore navedenog ponašanja, ovaj nestanak i nije shvaćen ozbiljno. Policija je pretpostavila da je opet sa svojim dečkoj, ali kada su mu pokucali na vrata on je rekao da ne zna gde je Nataša i da je nije ni video.

Nataša je bila peta žena koja je nestala u periodu od 1998. do 1999. godine, i grad je bio paralizovan od straha. Svi su sumnjali da neki ludi serijski ubica presreće žene noću.

Kako su se dani pretvarali u nedelje, a nedelje u mesece, Natašini roditelji su počeli da se plaše kako nikad neće videti svoje dete.

Zatim je u maju 1999. godine, čovek po imenu Leonard Džon Frejzer, koji je kasnije nazvan silovateljem iz Rokhemtona, optužen za silovanje i ubistvo jedne od nestalih žena iz tog mesta. Dok je čekao u zatvoru suđenje, priznao je ubistvo još tri žene, a među njima je naveo i Natašu. Čak je nacrtao i mapu koja vodi do posmtrnih ostataka nesrećne devojčice. Ali kada je policija došla do tog mesta, tamo ništa nije našla.

U maju 2001. godine, na dan kada je Nataša trebalo da napuni 17 godina, njeni roditelji su održali pomen i pozdravili se sa svojom ćerkom. Nakon toga, par se razveo jer nije mogao da podnese pritisak.

Ali dve godine kasnije, njeni roditelji doživljavaju najveći šok u životu, kada saznaju da se njihova ćerka vratila iz mrtvih.

Evo kako je do toga došlo....

U toku je bilo suđenje Leonardu koji je priznao da je ubio Natašu. Ali sudije su odlučile da zatvorenika proglase nevinim. Natašin otac nije mogao da veruje u to što čuje. Čovek koji je priznao da je ubio njegovu ćerku, pušten je na slobodu?! Zašto?

Tužioci su objasnili da je policija dobila anonimnu poruku sa lokacijom na kojoj Nataša živi, zdrava i srećna. Ispostavilo se da godinama živi sa svojim dečkom Skotom, a ta lokacija je bila udaljena 5 minuta od njene kuće.

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/60minutes

Na suđenju se potom pojavljuje i sama Nataša, koja sada ima 18 godina. Ona je rekla kako je pobegla od roditelja jer nije mogla da podnese njihova pravila. Priznala je da je mrzela školu, svoj dom i život pa je odlučila da stvori novi.

Pričala je kako je u početku osećala kajanje što se krije kod Skota u kući, da je htela da popravi odnos sa majkom, ali onda je shvatila da njena laž predugo traje i da je prekasno da se bilo šta promeni.

Da nije bilo anonimne dojave Skotove rođake, Nataša bi verovatno ostala "mrtva" za roditelje i okolinu.

Iako je oslobođen za Natašino "ubistvo", Leonard Frejzer je ipak osuđen na doživotnu robiju zbog ostalih ubistava koje je zaista počinio. Umro je u zatvoru 2007. godine.

Nataša se skoro 5 godina krila u Skotovom ormaru gde ju je policija i našla 10. aprila 2003. godine.

Istraga je koštala 151.000 dolara, a Skotu je naloženo da državi vrati 16.000 dolara. Takođe je osuđen na godinu dana zatvora, ali nikad nije optužen zbog intimnih odnosa i veze sa 14-godišnjom devojčicom.

Nataša je kažnjena sa samo 1000 dolara. Potpisala je ugovor sa medijima za ekskluzivne intervjue i zaradila je 120.000 dolara.

Na kraju se ipak pomirila sa roditeljima i postala medicinska sestra. Udala se za Skota 2008. godine i prodala fotografije sa venčanja za 200.000 dolara. Par danas živi u Australiji i ima troje dece.

Bonus video:

00:18

Džonić osuđen na doživotni zatvor za trostruko ubistvo Đokića

(Espreso/Stil Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.