GRAD KOJI OBARA SVE REKORDE, STANOVI OVDE KOŠTAJU KAO SVETOG PETRA KAJGANA: Kad vidite CIFRE, pašćete sa STOLICE!
Minhen, Foto: Profimedia

NEVERICA

GRAD KOJI OBARA SVE REKORDE, STANOVI OVDE KOŠTAJU KAO SVETOG PETRA KAJGANA: Kad vidite CIFRE, pašćete sa STOLICE!

Ukupno je prošle godine obavljeno samo 9.287 prodaja

Objavljeno:

Minhensko tržište nekretnina ne prestaje da raste. Iako je prošle godine prodato manje kuća i zemljišta nego prethodnih, cene i dalje rastu. U Bogenhausenu je, na primer, jedna kuća prodata za 25,7 miliona evra, a dupla kuća za 10,2 miliona evra.

Takođe je postavljen novi rekord, ponovno u Bogenhausenu, gde je jedna zgrada prodata za 13,3 miliona evra, dok je u Švabingu stan prodat za 15,7 miliona evra.

Za kuću srednje veličine u Bogenhausenu vlasnik je dobio 4,8 miliona evra, a za apartmansko naselje u Švabingu 87 miliona evra. A u Maksvorštatu je poslovni kompleks prodat za 358 miliona evra, piše portal Fenix.

Za stan u prosečnom stambenom delu grada kupci su prošle godine u proseku plaćali neverovatnih 815.000 evra. To odgovara ceni kvadratnog metra od 11.000 evra.

Za dobre stambene prostore zainteresovani su morali još dublje da posegnu u džep. Stanovi u proseku koštaju oko 930.000 evra, što iznosi oko 12.050 evra po kvadratnom metru.

stan, zgrada, izdavanje
foto: Profimedia

Nemački mediji navode kako su kupci za stan u Minhenu morali izdvojiti osam odsto više novca nego godinu dana ranije.

Rat u Ukrajini i povećanje kamata takođe su uticali na tržište nekretnina u Minhenu 2022. godine.

Ukupno je prošle godine obavljeno samo 9.287 prodaja. To je 29 odsto manje nego 2021. godine. Što se tiče prodaje, grad je čak zabeležio pad od 37 odsto, odnosno 11,9 milijardi evra. U 2021. godini radilo se o većem iznosu, odnosno prodato je nekretnina u vrednosti od 18,8 milijardi evra.

Bonus video:

03:00

NEPROCENJIVI SAVETI PRI KUPOVINI STANA: I na džemperu pišu detalji proizvodnje OVE STVARI NE PROPUSTITI PRI ODABIRU NEKRETNINE

(Espreso/ Telegraf Biznis/ Fenix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.