OVA NASTAVNICA JE IZMIŠLJALA LEKCIJE, NIJE DOLAZILA NA POSAO 20 GODINA: Proglašena za NAJGORU i jedva dobila OTKAZ
Nastavnica proglašena za najgoru u državi, Foto: Profimedia

DRAMA TRAJALA GODINAMA

OVA NASTAVNICA JE IZMIŠLJALA LEKCIJE, NIJE DOLAZILA NA POSAO 20 GODINA: Proglašena za NAJGORU i jedva dobila OTKAZ

De Lio, koja je trebalo da predaje književnost i filozofiju u srednjoj školi u blizini Venecije, zapela je za oko školskim inspektorima

Objavljeno: 23:47h

Italijanska nastavnica koja je izbegavala posao 20 godina, a kada se pojavila u školi, ignorisala bi učenike i slala SMS-ove, izmišljala lekcije u hodu i pozajmljivala udžbenike od dece, sada je proglašena za najgoreg radnika u zemlji, piše Tajms.

Cinzia Paolina De Lio koristila je bolovanje, odmor i odsustvo za prisustvovanje konferencijama kako bi izbegla predavanja, a Vrhovni sud ju je opisao kao trajno i apsolutno nesposobnu za taj posao.

De Lio, koja je trebalo da predaje književnost i filozofiju u srednjoj školi u blizini Venecije, zapela je za oko školskim inspektorima tokom jednog od retkih pojavljivanja na poslu. Primetili su da su joj lekcije zbrkane i da improvizuje.

Učenici su se pobunili nakon što je slala poruke tokom ispita i delila ocene koje nisu imale veze sa predatim radom. Od dece je pozajmila udžbenike jer je svoje zaboravljala da ponese.

Nastavnica je dobila otkaz, ali je sud presudio da ona mora biti vraćena na posao. Međutim, kasnije je preinačio svoju odluku, nakon što je utvrdio da je bila prisutan na nastavi samo četiri godine od ukupno 24 godine radnog staža.

Njeno razrešenje je tada morao da potvrdi Vrhovni sud. Kada su novinari kontaktirali učiteljicu De Lio i upitali za komentar, ali ona nije mogla da priča jer je bila na plaži.

Godine 2021. otkriven je sličan slučaj: sicilijanski nastavnik matematike uzeo je za tri godine čak 769 slobodnih dana zbog zdravstvenog i roditeljskog odsustva, zapravo iskoristivši to vreme da radi kao konsultant.

Postoji i slučaj lekara sa Sicilije, koji je za devet godina radio samo 15 dana, a to je postigao kombinovanjem bolovanja i raznih kurseva.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.