STRAVIČNA SCENA NA TASOSU: Žena PREMINULA na PLAŽI, nije joj bilo SPASA ni nakon POLA SATA REANIMIRANJA
Žena preminula na plaži na Tasosu, Foto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

tragedija

STRAVIČNA SCENA NA TASOSU: Žena PREMINULA na PLAŽI, nije joj bilo SPASA ni nakon POLA SATA REANIMIRANJA

Hitnoj pomoći na Tasosu je trebalo skoro sat vremena da dođu na lice mesta, a kada su stigli, lekari su mogli samo da konstatuju smrt

Objavljeno: 20:17h

Žena iz Češke, stara oko 45 godina, koja je bila na odmoru preminula je danas na plaži na ostrvu Tasos pod nepoznatim okolnostima. Prema rečima očevidaca, žena se srušila na plaži Astridas nekoliko sekundi nakon što je izašla iz vode, a odmah su u pomoć pritrčale četiri turistkinje iz Rumunije koje su više od 30 minuta pokušale da reanimiraju nesrećnu ženu.

Kako prenose tamošnji mediji, Hitnoj pomoći na Tasosu je trebalo skoro sat vremena da dođu na lice mesta, a kada su stigli, lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

- Na lice mesta je pozvan privatni lekar koji je konstatovao smrt žene. Telo je prevezla Hitna pomoć i naložena je obdukcija - prenose lokalni mediji.

Mnogi strani turisti su već reagovali na društvenim mrežama povodom incidenta i prijavili da imaju privatno osiguranje, ali je beskorisno jer na ovom ostrvu postoji samo jedno vozilo Hitne pomoći.

- Veoma mi je žao, ovo je naša greška. Želimo turizam po cenama na nivou Dubaija, a imamo objekte trećeg sveta. Žao mi je! Nadam se da ćemo imati bolje uslove - napisala je jedna Grkinja na društvenim mrežama.

Žena imala puls 40 minuta

Rumunski turisti na Fejsbuk grupi "Forum Tasos" napisali su da je žena imala puls 40 minuta, ali da je bilo prekasno kada je stigla Hitna pomoć.

- Upravo sam obavešten privatnom porukom da je jedna osoba iz Češke umrla na plaži u oblasti Astrisa - napisao je jedan član ove grupe i dodao:

"Ponovo pozivam lokalne i nacionalne vlasti u Grčkoj, kao i 2021. godine, da obezbede pristojne medicinske usluge na ostrvima punim turista. Nestvarno je kako jedino vozilo Hitne pomoći na ostrvu dolazi tek nakon skoro sat vremena i to samo da konstatuje smrt".

Uzrok smrti nepoznat

Kako je ovaj korisnik dalje objasnio, njemu nije poznato zbog čega je nesrećna žena preminula, ali dodaje da je postojalo još jedno vozilo Hitne pomoći u blizini - u Potosu ili Kiniri - žena bi sada bila živa.

On je potom zamolio sve korisnike Fejsbuk grupe da vode računa o sebi, i da nabave zdravstveno osiguranje.

- To je druga smrt turiste i četvrta smrt u Grčkoj od početka juna zbog kašnjenja Hitne pomoći - navodi se u grupi.

(Espreso/Blic/Kip toking Gris)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.