JADRAN SKUPLJI OD PARIZA! Dubravko uporedio CENE u metropoli sa rivijerom pa DIGAO BURU, da li je ovo MOGUĆE?
Ajfelov toranj u Parizu, Foto: Profimedia

ŠOK!

JADRAN SKUPLJI OD PARIZA! Dubravko uporedio CENE u metropoli sa rivijerom pa DIGAO BURU, da li je ovo MOGUĆE?

Poređenje cena iz glavnog grada Francuske sa cenama duž Jadranske rivijere

Objavljeno: 14:58h

Već treću sezonu za redom turisti koji provode godišnji odmor na Jadranu suočavaju se sa većim cenama u kafićima i restoranima duž obale, zbog čega negoduju na društvenim mrežama. Jedna takva objava, podigla je pravu prašinu, budući da su se poredile cene u jednoj od picerija Pariza sa onim na hrvatskom delu Jadrana.

Unutar Fejsbuk stranice "Savjetnik za putovanja - Travel Advisor" osvanuo je meni sa cenama iz jedne pariške picerije, a koji je korisnik Dubravko, uporedio cene iz glavnog grada Francuske sa cenama duž Jadranske rivijere.

"Cene u centru Pariza vs pljačka na moru u RH", napisao je kratko uz sliku menija restorana.

Pica skoro 19 evra

Prema meniju cene pica u ovom ugostiteljskom objektu kreću se od 12, 70 pa sve do 19, 90 evra. Slična ituacija je sa pastama koje koštaju između 15, 90 i 18, 80 evra.

Što se tiče slatkiša, oni se kreću od 8 evra pa sve do 10, 50 evra.

Sa druge strane, prema ponudi ugostiteljskih objekata na više lokacija unutar Hrvatske, situacija je skoro pa slična. Naime, cene omiljene italijanske hrane na Jadranu u pojedenim objektima kreće se već od 11 evra, dok je za najskuplju potrebno izdvojiti oko 20 evra.

Ako želite da pojedete kvalitetnu pastu, u zavisnosti od testa koje odaberete i nadeva, cena se kreću izmešu 11 i 18 evra. Deseret na kraju obroka kraj Jadrana, koštaće vas između 4, 5 evra i 10 evra.

Pasta
foto: Profimedia

Na Jadranu može i jeftinije, ali treba znati

Nešto skuplji su ćevapi koji ove godine u proseku koštaju između 11 i 15 evra, burgeri se kreću od 16 do 19 evra, a tanjir morskih plodova u zavisnosti šta odaberete, može da se nađe već od 16 evra.

Da ipak postoji izuzetak od pravila, te da na moru može i jeftinije, samo treba znati mesta, svedoče fotografije i iskustva ljudi unutar grupe gde je podeljen cenovnik. Naime, kako je napisala većina korisnika, hrvatsko primorje je ipak pristupačnije za džep od "grada Svetlosti".

Prema njihovom iskustvu, porodične pice se kreću već od 10 evra, najskuplja je 16, dok se pice obima 28 centimetara mogu poručiti po ceni od 6 evra, dok je najskuplja nešto manje od 9, 50 i može se pojesti u jednom od restorana na Lastovu.

Pica
foto: Profimedia

Na kraju rasprave, većina korisnika se složila u jednom - Pariz i more, nikako ne mogu da se mere.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.