ORKE OPKOLILE JAHTU, PA POČELE DA JE KIDAJU! Zastrašujući snimak LEDI KRV, a kad su bacili kameru u vodu... (VIDEO)
Orke, Foto: Printscreen/Twitter/@theoceanrace

KITOVI UBICE

ORKE OPKOLILE JAHTU, PA POČELE DA JE KIDAJU! Zastrašujući snimak LEDI KRV, a kad su bacili kameru u vodu... (VIDEO)

Video snimak pokazuje kako zveri kruže oko čamca pre nego što su se zaletele na njega

Objavljeno:

Na zastrašujućem snimku se vidi trenutak kada je grupa kitova ubica napala holandsku jahtu tokom trke u Gibraltaru. Tim JAJO plovio je Gibraltarskim moreuzom u okviru Okeanske trke 2023. u četvrtak (22. juna) kada je grupa orki (kitova ubica) opkolila jahtu holandske posade.

Video snimak pokazuje kako zveri kruže oko čamca pre nego što su se zaletele na njega. Mornari su pokušali da ih uplaše udarajući o trup, ali to je samo izazvalo bes orki, koje su krenule da grizu kormilo. Govoreći o incidentu za Asošijeted pres, Jelmer van Beek, skiper tima JAJO, rekao je: "Ovo je bio zastrašujući trenutak. Tri orke su krenule pravo na nas i počele da udaraju u kormilo."

"Impresivno je videti orke, prelepe životinje, ali i opasan trenutak za nas kao tim. Skinuli smo jedra i što je brže moguće usporili čamac, a one su, srećom, posle nekoliko napada otišle." Tim JAJO je bio na drugom mestu u klasi VO65 kada se incident dogodio, ali su pali na četvrto mesto nakon napada.

Ocean Race započela je 1973. godine, je šestomesečna trka jahti koja pokriva 32.000 nautičkih milja i prolazi kroz devet međunarodnih gradova. Ove godine takmičenje je počelo u Alikanteu u Španiji i završiće se krajem juna u Đenovi u Italiji.

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.