IZDAJA DRŽAVE: Predsednik Jemena osuđen na smrt!
Foto: prtsc/twitter/Ekvator Haber‏

vojni sud odlučio!

IZDAJA DRŽAVE: Predsednik Jemena osuđen na smrt!

Među „osuđenicima“ su ambasador Jemena u SAD Ahmed Avad ibn Mubarak i bivši šef diplomatije Rijad Jasin
Objavljeno:

Vojni sud u Sani, koji se nalazi pod kontrolom šiitskih pobunjenika Huta koji se bore protiv vladinih snaga u Jemenu, osudio je zbog „izdaje države“ predsednika Abda Raboa Mansura Hadija na smrtnu kaznu, javila je agencija Sinhua.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sud je proglasio predsednika Hadija „odbeglim“ i osudio šefa države i još šest jemenskih činovnika za „izdaju države“ i „saradnju sa državom - agresorom Saudijskom Arabijom i njenim saveznicima u napadima iz vazduha, s mora, i sa zemlje“ na jemensku teritoriju.

Kako je navela agencija, među „osuđenicima“ su ambasador Jemena u SAD Ahmed Avad ibn Mubarak i bivši šef diplomatije Rijad Jasin. Odluka suda je objavljena uoči druge godišnjice intervencije ratnog vazduhoplovstva koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom protiv Huta u Jemenu.

Kako je saopštila agencija SABA, „milioni Jemenaca su izašli danas na masovni miting na trgu Sabin u centru Sane kako bi obeležili drugu godišnjicu otpora saudijskoj agresiji“.

Jemen, jedna od najsiromašnijih zemalja u arapskom svetu, zapao je duboko u haos kada je koalicija na čelu sa Saudijcima počela vazdušnu kampanju u martu 2015. godine kako bi potisnula hutske pobunjenike i njihove saveznike koji i dalje drže prestonicu pod kontrolom.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.