DOŽIVEO JE NESREĆU I GODINE PROVEO U KREVETU: Ćerka mu je dovela KONJA, a tek šta se ONDA DESILO... (VIDEO)
Konj, Foto: PrintScreen/ Instagram/ audriespake

stvarno neverovatno

DOŽIVEO JE NESREĆU I GODINE PROVEO U KREVETU: Ćerka mu je dovela KONJA, a tek šta se ONDA DESILO... (VIDEO)

Ovakav susret se retko viđa

Objavljeno:

Joao, otac Audrie Spake, suočavao se s raznim zdravstvenim problemima nakon nesreće koja ga je prikovala za krevet. Dok njegovi lekari neumorno rade na njegovom fizičkom ozdravljenju, muškarac je nedavno primio posetitelja koji je takođe imao za cilj da pomogne ozdravljenju, ali njegovog srca.

Pakoka je terapijski konj koji sarađuje s volonterima iz neprofitne organizacije "Coletivo Inclusão". Njihova je misija usrećiti osobu s posebnim potrebama, a učinak koji ostvaruju doista je neverovatan. A među aktivnostima koje organizacija promiče je i equine therapy — terapija s konjima.

Pakoka je odmah prišao muškarcu koji je bio prikovan za krevet. S velikom nežnošću, konj se ugnezdio uz čovekova prsa. “Sve vreme je bio blizu oca i bilo je prekrasno!” podelila je njegova kći video tog trenutka na društvenim mrežama.

Pre nekoliko godina Joao je doživio nesreću na putu na posao. Mesece je proveo u bolnici dok se nije vratio kući vrlo slab, nije mogao hodati i vrlo je slabo govorio. Od tada se njegova kći svakodnevno brine o njemu tražeći nove načine za stimulaciju njegova tela i duha. U tom smislu mu je terapija s konjima jako pomogla!

Konji su veličanstvene i korisne životinje, koje nam pomažu kroz jahanje i terapiju. Oni ne samo da poboljšavaju motoričke veštine i neurološke funkcije, već nas mogu iznenaditi i svojim smislom za humor, nudeći pozitivan tretman.

Bonus video:

00:09

neverovatna potera u beogradu! konj sa konjarnika lutao kroz grad

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.