ROBOTIZOVANA PODMORNICA STIGLA DO DNA OKEANA! Oglasila se Američka obalska straža, ovo je NAJNOVIJA VEST (VIDEO)
Nestala podmornica kod olupine Titanika, Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

IMA NADE?!

ROBOTIZOVANA PODMORNICA STIGLA DO DNA OKEANA! Oglasila se Američka obalska straža, ovo je NAJNOVIJA VEST (VIDEO)

U pitanju je robotizovana podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) koju je u potragu za nestalom podmornicom "Titan" poslao kanadski brod "Horajzon Arktik

Objavljeno: 14:35h

Američka Obalska straža objavila je na Tviteru da je robotizovana podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) "stigla do dna" Atlantskog okeana.

U pitanju je robotizovana podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) koju je u potragu za nestalom podmornicom "Titan" poslao kanadski brod "Horajzon Arktik", jedan od brodova uključenih u potragu u Atlantiku.

- Kanadski brod "Horajzon Arktik" je poslao ROV koji je stigao do morskog dna i započeo potragu za nestalom podmornicom - tvitovala je američka Obalska straža.

Iz Obalska straže zadužene za severoistok SAD je navedeno da se i "francuski brod Latalant sprema da ubaci svoj ROV u vodu".

Pored ove dve robotizovane podmornice na daljinsko upravljanje na putu ka delu Atlantiku u kojem se pretpostavlja da se nalazi mala podmornica sa petoro ljudi krenuo je avion koji prevozi robotizovanu podmornicu na daljinsko upravljanje "Džulijet", koja je skenirala olupinu "Titanika".

Potraga za "Titanom" i dalje traje uprkos tome što stručnjaci procenjuju da su nešto posle 13 časova po vremenu u Srbiji presahle rezerve kiseonika koju je ta podmornica imala u trajanju od 96 sati.

Ova mala podmornica poslednji signal brodu koji ju je pratio poslala je u nedelju, sat i 45 minuta nakon zarona.

U njoj se nalaze britanski milijarder Hamiš Harding, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Sulejman, francuski istraživač Pol-Anri Narželeo i Stokton Raš, izvršni direktor "Oušngejt ekspedišn", kompanije koja je organizovala ovu turističku turu.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.