POZNATI VODITELJ OTKRIO DETALJE O NESTALOJ PODMORNICI: Ispričao je zašto je odustao od nje, nije bila SPREMNA?
Džoš Gejts, Foto: YOUTUBE/DISCOVERY

POLAKO SE OTKRIVA SVE

POZNATI VODITELJ OTKRIO DETALJE O NESTALOJ PODMORNICI: Ispričao je zašto je odustao od nje, nije bila SPREMNA?

Imali smo problema sa potisnicima i problemima sa kompjuterskom kontrolom i sličnim stvarima

Objavljeno:

Voditelj kanala "Diskaveri" (Discovery channel) Džoš Gejts, koji je išao na probno ronjenje podmornicom "Titan" kompanije "OceanGate" 2021. godine, nazvao je vesti o nestanku podmornice "nadrealnim i uznemirujućim".

Gejts, koji vodi avanturističku emisiju "Nepoznata ekspedicija", rekao je voditelju Andersonu Kuperu na CNN-u da je proveo vreme sa izvršnim direktorom kompanije "OceanGate" Stoktonom Rašom i da je poznavao avanturistu Hamiša Hardinga, koji su obojica na nestaloj podmornici.

Gejts i njegov tim su na kraju odlučili da ne završe sa snimanjem segmenta o planovima kompanije "OceanGate" za putovanja podmornicama do olupine Titanika jer je smatrao da program nije spreman.

"U toku boravka u podmornici, postalo nam je jasno da postoji mnogo toga što treba da se razradi sa samim plovilom", rekao je Gejts. "Mnogi sistemi su funkcionisali, ali mnogi od njih zaista nisu. Imali smo problema sa potisnicima i problemima sa kompjuterskom kontrolom i sličnim stvarima. Na kraju, to je bilo zaista izazovno zaranjanje."

Podmornica
foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Gejts je objasnio da je 2021. godine saznao da postoje četiri načina da podmornica izgubi težinu i vrati se na površinu u slučaju nužde.

Postoje kompjuterski kontrolisano oslobađanje težine, sistem ručnih ventila koji ubrizgava vazduh u spoljašnje balastne kontejnere, hidraulički sistem za spuštanje tegova i mogućnost odvajanja pomoćnih "sanki" pričvršćenih za podmornicu. Sve to može da pomogne da se podmornica vrati na površinu u slučaju nekog problema.

"S jedne strane imate ovaj neverovatno inovativan, nov dizajn. Ali sa druge strane, postoji mnogo nepoznanica", rekao je Gejts.

01:10

OVA PODMORNICA JE BILA PREDVIĐENA DA IDE DO 1.300 METARA! Stručnjaci analiziraju: Kompanija je dala OVE ugovore, znala je rizik!

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.