OBELODANJENA POSLEDNJA PORUKA BRITANSKOG MILIJARDERA: Prijatelj otkrio šta je napisao, podmornica poslala signal!
Teri Virts, Foto: Printscreen/ITV Good morning Britain

šokantno

OBELODANJENA POSLEDNJA PORUKA BRITANSKOG MILIJARDERA: Prijatelj otkrio šta je napisao, podmornica poslala signal!

Harding je tu verovatno mislio na organizatore iz kompanije "Oušngejt ekspedišns" koji su malu podmornicu Titan sa turistima, među kojima je i britanski milijarder, poslali u dubine Atlantika u obilazak olupine Titanika

Objavljeno:

Teri Virts, penzionisani astronaut NASA i prijatelj Britanca Hamiša Hardinga zarobljenog u podmornici koja je nestala u Atlantskom okeanu, otkrio je kako je glasila poslednja SMS koju je dobio od ovog milijardera.

Virts za britansku televiziju ITV naveo da je u poruci pisalo "Hej, mi krećemo sutra, deluje dobro, vreme je bilo loše pa su oni čekali na ovo".

Harding je tu verovatno mislio na organizatore iz kompanije "Oušngejt ekspedišns" koji su malu podmornicu Titan sa turistima, među kojima je i britanski milijarder, poslali u dubine Atlantika u obilazak olupine Titanika.

Dejli mejl prenosi da je Virts za svog prijatelja kazao da se u prošlosti spuštao u najveće okeanske dubine i da je postavio nekoliko svetskih rekorda.

Harding je postavio Ginisov svetski rekord za najduže vreme provedeno na dnu mora. Bio je to jedan od tri svetska rekorda koja je ovaj 58-godišnjak postigao. Njegov prvi rekord je postavljen 2019. za najbrži obilazak Zemlje preko severnog i južnog pola u poslovnom avionu, a prošle godine Harding je bio i u svemiru.

Nestala podmornica poslala je "signal za pomoć"

1 / 2 Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Signal za pomoć poslat je iz podmornice Titan, ali vreme komunikacije još nije poznato. Dr Simon Bokal sa Univerziteta u Sautemptonu rekao je da ima "informaciju iz druge ruke" da je primljen signal s nestalog broda.

"Navodno su dobili, a ne znam kada... dobili su hitan ping koji govori da je brod u problemu. Ne znam je li to generiSano automatski ili su ga generiSali ljudi na brodu. Nije poznato kada je poruka poslata", zaključio je Bokal.

U maloj podmornici Titan, pored Hardinga, nalazi se i pakistanski biznismen Šahzada Davud, član upravnog odbora poznatog američkog SETI instituta i njegov sin Sulejman.

Pojavile su se i tvrdnje da je u njoj i Stokton Raš, izvršni direktor i osnivač "Oušngejt ekspedišns", kompanije koja organizuje ove turističke obilaske olupine Titanika, kao i 73-godišnji Francuz Pol-Anri Naržeole, ali BBC navodi da nema nezavisne potvrde koje se tiču ove dve osobe.

(Espreso/Kurir.rs/Dejli mejl/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.