POLJSKI PREMIJER REAGOVAO NAKON ANASTAZJINOG UBISTVA: Otkrio je šta će tražiti od GRČKE!
Anastazja Rubinjski, Foto: Smile of the Child/Χαμόγελο του Παιδιού

stravično ubistvo

POLJSKI PREMIJER REAGOVAO NAKON ANASTAZJINOG UBISTVA: Otkrio je šta će tražiti od GRČKE!

Grčka policija ga je uhapsila i saslušala kada je on priznao seks sa njom, ali po njegovim tvrdnjama dobrovoljan

Objavljeno:

Poljski premijer Mateuš Moravjecki saopštio je danas da će Poljska tražiti od Grčke da joj izruči državljanina Bangladeša osumnjičenog za ubistvo mlade Poljakinje na grčkom ostrvu Kosu kako bi mu poljski sud izrekao najoštriju moguću kaznu.

Anastazja Rubinjski (27) je zajedno sa dečkom radila na ostrvu Kos u jednom od hotela, nestala je 12. juna a posle višednevne potrage koju je preko medija pratila napeto i poljska javnost 18. juna nadjeno je njeno telo u plastičnoj vreći i pokriveno granama, blizu kuće 32-godišnjeg državljanina Bangladeša.

Grčka policija ga je uhapsila i saslušala kada je on priznao seks sa njom, ali po njegovim tvrdnjama dobrovoljan, dakle ne silovanje, a u njegovoj kući policija je našla tragove DNK ubijene devojke i patolog je danas posle obdukcije potvrdio da je ugušena, javljaju poljski mediji.

Anastasija Patricija, Grčka, Poljska
foto: Smile of the Child/Χαμόγελο του Παιδιού

"Potresen sam brutalnim ubistvom Poljakinje. Obratićemo se Grčkoj da izruči osumnjičenog da stane pred poljskim sudom i dobije najoštriju moguću kaznu", saopštio je danas premijer Moravjecki.

Poljski ministar pravde i generalni tužilac Zbignjev Žobro kazao je danas da je poljsko tužilaštvo povelo takodje istragu o ubistvu mlade Poljakinje i da će od grčke istrage zatražiti zapisnike i dokaze.

Advokat osumnjičenog tvrdi da njegovog klijenta koji je poslednji ko je Anastazju video živu za sada ne terete za silovanje i ubistvo, već samo za otmicu Anastazje, a još mu nije saopšteno da je nađena mrtva.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.