OVAKO IZGLEDAJU NEPRIKOSNOVENE ZAVODNICE IZ JAPANA: Zanemećete kad vidite snimak GEJŠI PRE ŠMINKANJA (VIDEO)
Gejša, Foto: Printscreen/Youtube/TOKYO ASMR MASSAGE

lepotice iz japana

OVAKO IZGLEDAJU NEPRIKOSNOVENE ZAVODNICE IZ JAPANA: Zanemećete kad vidite snimak GEJŠI PRE ŠMINKANJA (VIDEO)

Prelepe dame bele puti jedan su od simbola Japana, a mi vam otkrivamo 5 proizvoda kojima su one u stanju da potpuno transformišu svoj izgled

Objavljeno:

Kada pomislimo na Japan, osim trešnjinog cveta većini nas prvo na pamet padnu i prelepe dame bele puti. Elegantne i zavodljive, sa šarenim kišobranima, ekstravagantnim frizurama i bogatim kimonima, one apsolutno privlače pažnju svakog ko ih ugleda. Reč je o gejšama. Standardi lepote variraju širom sveta u zavisnosti od trendova, ali ono što se sa sigurnošću može reći jeste da klasični izgled japanskih gejši jeste tradicija koja ne podleže promenama.

U zapadnoj kulturi gejše povezuju sa kurtizanama, što nema veze s istinom. Sama reč gejša sastoji se iz ideograma (芸 - geј) što znači umetnost i (者 - ša) što znači osoba. One su japanske zabavljačice koje poseduju veštine kao što su umetnička izvođenja muzike i plesa. Predstavnice su japanske tradicije, umetnosti i kulture, tako da bismo reč "gejša" slobodno mogli da prevedemo kao "umetnica."

Kada govorimo o trendovima šminkanja u Japanu, suvišno je reći da je kultura gejši ostavila večni uticaj na percepciju lepote, čak i u današnje vreme. Ako ste se ikada zapitali šta se krije iza kulisa da biste dobili sanjiv i besprekoran izgled gejše, Srećna Republika vam otkriva kojih 5 proizvoda koristi svaka od njih, kao i kako izgledaju pre nego što na sebe nanesu proizvode kojima bukvalno u potpunosti promene lični opis.

1. Glatka baza

“Bintsuke-abura” (vrsta mešavine ulja ili voska) je prvi i glavni korak, koji ne samo da stvara zaštitnu barijeru između kože i šminke, već služi i kao odličan prajmer za sprečavanje zapušavanja pora, kao i prekomernog znojenja.

2. Čuveni puder

Sledeći deo šminke svake gejše je "oshiroi“ ili beli puder za lice, koji je sinonim za njihov identitet. Beli prah (koji se nekada pravio od školjki, a danas od skroba ili pirinčanog praha), pomeša se sa vodom da bi se formirala gusta pasta i nanosi se na lice i vrat pomoću posebne drvene četke "itahake“. Ona se najčešće pravi od kozje dlake. Kada se pasta nanese, utapkava se pomoću velikog, okruglog sunđera.

Istorijski gledano, poznato je da su gejše u prošlosti počele da farbaju lica belim prahom pošto u Japanu u tom periodu nije bilo struje, a sveće su bile glavni izvor svetlosti tokom čajnih ceremonija i događaja. Zato, da bi njihova lica izgledala svetlije i upadljivije pri slabom svetlu, taj izgled porcelana postao je važan i tradicionalan aspekt njihovog izgleda.

3. Konture u boji

Gejša
foto: Printscreen/Youtube/TOKYO ASMR MASSAGE

Dok nas mediji teraju da verujemo da su Kardašijanke usavršile umetnost konturisanja, gejše su svoja lica konturisale od davnina. Da biste licu dali boju i učinili crte lica živopisnijim, za konturisanje nosa i uglova očiju koriste se ružičasta ili crvena boja. Poznate su kao "tonoko".

4. Savršene oči

Da biste dobili izražajne i upečatljive oči gejše puno pažnje se posvećuje tom koraku i ne sme da dođe do greške jer bi ona značila ponovo šminkanje.

Prvo, "beni" (crveni pigment napravljen od mineralnog ulja, a neki su napravljeni od crvenih buba) se nanosi na obrve za dobijanje suptilne boje, koji se zatim prefarba crnom olovkom. Obrve gejše nisu ni previše oštre, ni previše guste, one samo imaju mekoću.

"Beni" se nanosi i na kapke - od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla, slojevito uz crni ajlajner, a ponekad i maskaru na trepavice.

5. Na kraju ruž

Višenamenski "beni" je i ruž za usne i ređe se koristi "beni-hake" (četkica za nanošenje karmina) za dobijanje grimiznog efekta na usnama. Gejša farba obe usne, ali samo sredinu da bi dobila efekat pupoljka.

(Espreso/Srećnarepublika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.