ŽENU JE MUŽ OSTAVIO KAD JE NAPUNILA 70 GODINA ZBOG DRUGE: Dožela je 102 uz pomoć ovoga! (FOTO)
Dr Gledis Mekgeri, Foto: Printscreen/Youtube/Gardijan

KAKVA PRIČE

ŽENU JE MUŽ OSTAVIO KAD JE NAPUNILA 70 GODINA ZBOG DRUGE: Dožela je 102 uz pomoć ovoga! (FOTO)

Trenutak kad je njen suprug zatražio razvod posle gotovo pet decenija braka umalo je nije slomio.

Objavljeno:

Dr Gledis Mekgeri (102) bila je ugledni lekar. Imala je uzbudljiv život isprepletan brojnim usponima i padovima. Kako je ispričala za britanski Gardijan, novi život zapoćela je sa 70 godina nakon razvoda od supruga Bila s kojim je bila u braku punih 46 godina.

Bila je uverena da to neće preživeti, ali je uspela ne samo da preživi, već da se poput feniksa podigne iz pepela. Da stvar bude interesantnija, ona je sa bivšim suprugom izgradila uspešanu privatnu kliniku bez koje je ostala kad se razvela, pa je uz podršku ćerke Helene otvorila novu ordinaciju i sve krenula ispočetka.

Bol zbog razvoda

Kako je rekla Gledis, trenutak kad je njen suprug zatražio razvod posle gotovo pet decenija braka umalo je nije slomio.

- Priznao mi je da se zaljubio i da je šest meseci u tašni nosio papire za razvod sve dok se nije usudio da mi kaže da želi razvod. Bili smo ne samo partneri u braku, već i u poslu. Oboje smo bili lekari i među osnivačima Američkog holističkog medicinskog udruženja. Imali smo zajedničku kliniku u Feniksu, šestoro dece… Sve se srušilo kad mi je priznao da se zaljubio i započeo vezu sa drugom ženom, našom koleginicom – ispričala je Gledis.

To se desilo u trenutku kad se njihova ćerka Helen pridružila porodičnom biznisu, odlučila da stane na majčinu stranu i zajedno s njom napustila kliniku. Majka i ćerka osnovale su novu ordinaciju i Gledis je praktično u osmoj deceniji počela život iz početka.

- Bol me je zaslepeo, bila sam slomljena. Bol me je pratio svakog dana, ujutru kad ustanem, bol zbog razdvajanja. Bilo je teže nego kad sam uspela da preživim rak i to dva puta u životu - jednom u tridesetim i drugi put u devedesetim godinama života – iskrena je bila ona.

Ali, odlučila je da se ne predaje.

- Nije stvar u preboljevanju, već u preživljavanu. Ako možete da preživite probleme s kojima se suočavate u životu, onda će prepreke postati jedan od najboljih učitelja u životu – mudro je zaključila ta bakica.

Kako je priznala, to je bio spor i težak proces.

- Tek kad sam napunila 93 godine uspela sam da prihvatim Bilov odlazak. Dođeš do trenutka kad shvatiš da ipak možeš sve da izdržiš – dodala je ona.

Prekretnica

Prema Gledisinim rečima, prekretnica je bila kad je njena ćerka Helen dobila pozivnicu za očevo venčanje.

- Bila sam tako ljuta, mogla sam da vrištim, a onda sam zastala i pomislila: "Hoćeš li prestati više da ovo radiš sebi?". Mislim da je odvratno. Uvek se setim reči mojih roditelja: "Ovo je dan koji je stvorio Gospod, radujmo se i veselimo se njemu" – rekla je Gledis.

Tog dana otišla je do najbliže radnje s delovima za automobil i naručila tablicu sa natpisom "Budi drag", kako bi je uvek podsetila šta je zaista važno u životu.

- Razvod je bio prekretnica u mom životu na toliko mnogo načina. Pre toga nisam verovala sebi i sopstvenom unutrašnjem glasu. Kao dete imala sam disleksiju i uvek sam se osećala sporo. Nakon udaje uvek smo bili Bil i Gledis, njegov glas se čuo i poštovao, a ja sam svoj zanemarivala sve dok ga gotovo nisam izgubila. Nakon razvoda vratila sam se sebi, bila sam doktor Gledis Mekgeri, nisam više bila njegov partner i u njegovoj senci – dodala je ona.

Nakon što je Bil preminuo 2008. njen život je poprimio novu dimenziju.

- Nestalo je gorčine i shvatila sam da sam sa Bilom imala mnogo više lepih nego ružnih trenutaka, bez obzira na to kakav je bio kraj našeg braka. Nisam žalila ni zbog jednog trenutka provedenog s njim, ali sam prigrila svoj novi život. Ljudi su me nagovarali da više izlazim, upoznajem druge muškarce, ali sam ja rekla da ne želim da brinem o drugom starcu – iskrena je Gledis.

Penzionisala se sa 86 godina, ali je nastavila da daje telefonske savete pacijentima. Napisala je više knjiga.

- Niko nije rekao da moram da prestanem da pričam. Sa 100 godina sam održala predavanje o holističkoj medicini. Objavila sam knjigu koja nudi smernice za dobro proživljen život jer sam tek sada u 102. shvatila vrednost sopstvenog života – zaključila je ona.

(Espreso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.