ŠOK PRIČA KOJA LEDI: Roditelji je zbog izrasline na stomaku odveli u bolnicu, otkriće i danas opseda mnoge
Operaciona sala, Foto: Profimedia

bizarno

ŠOK PRIČA KOJA LEDI: Roditelji je zbog izrasline na stomaku odveli u bolnicu, otkriće i danas opseda mnoge

Lekar Žeraldo Lozada preuzeo je slučaj i odveo je u specijalizovanu bolnicu za žene gde je definitivno potvrđena trudnoća

Objavljeno:

Priča o Lini Medini je jedna od onih priča koja fascinira i šokira ljude u isto vreme.

Iako je prošlo preko 70 godina od tih događanja u Peruu, ono što se desilo Lini i dalje opseda mnoge.

Ona je rođena 1939. u peruanskom gradu Tikrapu. Kada je imala samo pet godina, roditelji su je doveli u bolnicu zbog velike "izrasline" na stomaku, za koju su verovali da je tumor. Međutim kada su je lekari pregledali bili su šokirani jer je devojčica bila u osmom mesecu trudnoće.

Lekar Žeraldo Lozada preuzeo je slučaj i odveo je u specijalizovanu bolnicu za žene gde je definitivno potvrđena trudnoća.

Lina je kako se pretpostavljalo mogla da zatrudni kao petogodišnjakinja zbog takozvanog preuranjenog puberteta, koji u osnovi označava rani početak seksualnog razvoja.

Kod većine devojaka on počinje u dobu od 11. do 13. godine s prvom menstruacijom, a Lina je dobila menstrualni ciklus već sa tri godine, i imala razvijene grudi sa četiri godine.

U maju 1939. službeno je postala najmlađa majka u istoriji rodivši dečaka carskim rezom. Beba je rođena s 2700 grama, dobrog zdravlja i opšeg stanja, a Lina mu je dala ime Žerardo.

Posle samo nekoliko dana, "mama" i beba pušteni su iz bolnice. Ni danas se ne zna ko je otac deteta - kao što bi se i očekivalo, nagađalo se kako je dete plod seksualnog zlostavljanja.

Linin otac je odmah uhapšen i ispitivan zbog sumnje na silovanje i incest, no pušten je zbog nedostatka dokaza. Sama Lina nikad nije otkrila ko je otac njenog deteta, kao ni kako je zatrudnela.

Prema članku iz 1955. koji je analizirao slučaj, u selu u kojem je Lina rođena bile su česte svečanosti Indijanaca.

"One su često završavale orgijama, a nije isključeno da je bilo i silovanja", pisalo je tada.

Većina ljudi je priču o Lininom majčinstvu nazivala običnom prevarom, ali veliki broj lekara pregledao je dokaze zabeležene u medicinskoj istoriji, od biopsija do fotografija i rendgenskih slika male Line.

Žerardo je odrastao verujući da mu je Lina sestra, ali kada je napunio deset godina dečak je ipak saznao kako mu je ona biološka majka. Umro je iznenada u 40-oj godini, od bolesti koštane srži.

Lina Medina je uspešno završila školu i kasnije radila kao sekretarica kod lekara koji je vodio njen slučaj. On joj je pomogao i da zavši školu.

Kasnije se udala i drugog sina rodila sa 38 godina, čak 33 godine posle prvog. Iako je i danas živa, Lina odbija razgovore s medijima i ne želi ni dan danas da otkrije pravi identitet oca njenog prvog, preminulog deteta.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.