OVOJ OBLASTI U UKRAJINI PRETI VELIKA ZARAZA? Nivo vode počeo da opada, ali je stradalo hiljade životinja
Foto: EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

brana

OVOJ OBLASTI U UKRAJINI PRETI VELIKA ZARAZA? Nivo vode počeo da opada, ali je stradalo hiljade životinja

Vladimir Leontjev je rekao da je pole uništenja hidroelektrane u gradu postoji mougućnost zaraze

Objavljeno:

Nivo vode u oblasti Nove Kahovke u Hersonskoj oblasti nastavlja da opada, od 12.00 sati je opao je za 60 cm u odnosu na najvišu vrednost postignutu dan ranije, ali voda nastavlja da pristiže u oblasti koje se nalaze nizvodno od Dnjepra, rekao je novinarima u sredu šef administracije Novokahovski gradski okrug Vladimir Leontjev.

Vladimir Leontjev je rekao da je pole uništenja hidroelektrane u gradu postoji mougućnost zaraze.

"Zapravo, postoji opasnost od zaraze, jer je jedno od groblja poplavljeno. Međutim, Ministarstvo za vanredne situacije i sve nadležne službe rade, uzorci vode su juče uzeti - hemijska analiza je i dalje u skladu sa standardima, ali ćemo bakteriološku analizu dobiti tek u naredna 24 sata. Osim toga, ispituju se svi arterski bunari“, rekao je Leontjev.

„Najgore je što je groblje već poplavljeno, što će već dovesti do ozbiljnog, velikog zagađenja vode i stvoriti veoma velike poteškoće za civilno stanovništvo“, rekao je zamenik načelnika gradske uprave za Radio Rusija .

U zonu poplava tokom uništavanja hidroelektrane Kahovskaja u Hersonskoj oblasti ušli su i jedno groblje, groblje životinja i jama za dezinfekciju uginulih životinja, rekao je u sredu za RIA Novosti predstavnik hitnih službi.

"Preliminarno, jedno stočno groblje i jedno groblje su se nakon uništenja hidroelektrane nalazili u zoni poplave", rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, stigle su informacije i o plavljenju posebne jame gde je vršena dezinfekcija uginulih životinja (biotermalna jama).

Gradonačelnik Vladimir Leontjev rekao je i da je u poplavama stradalo i hiljade životinja.

„Nacionalni park Nižnjednjeprovski je poplavljen, hiljade životinja koje su se tamo nalazile su uništene“, rekao je on u emisiji TV kanala Rusija-24.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.