UPOZNALA MUŠKARCA PREKO SAJTA, PA UNAJMILA UBICU DA SMAKNE NJEGOVU ŽENU: Nudila je OVO u zamenu za uslugu
Društvena mreža, Foto: Blaize Pascall / Alamy / Alamy / Profimedia

amerika

UPOZNALA MUŠKARCA PREKO SAJTA, PA UNAJMILA UBICU DA SMAKNE NJEGOVU ŽENU: Nudila je OVO u zamenu za uslugu

Saserova i čovek koga je upoznala na Match.com postali su prijatelji planinari, navodi se u optužnici

Objavljeno:

Žena iz Tenesija je navodno platila da unajmi ubicu da ubije ženu muškarca kojeg je upoznala na sajtu za upoznavanje, navodi se u krivičnoj prijavi, javlja "ABC News".

Melodi Saser je uhapšena 18. maja i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je navodno pokušala da angažuje plaćenog ubicu. Ona je optužena da je prebacila oko 10.000 dolara u bitkoinima na sajt pod nazivom "Onlajn tržište ubica" u zamenu za ubistvo žene čoveka kojeg je upoznala na sajtu za upoznavanje, rekli su federalni agenti u optužnici od 11. maja.

Saserova i čovek koga je upoznala na Match.com postali su prijatelji planinari, navodi se u optužnici. Ali kada joj je muškarac otkrio da se seli iz države sa ženom kojom je planirao da se oženi, Saserova se navodno okrenuo "dark vebu", navodi se u žalbi. Pod pseudonimom "cattree", Saserova je navodno objavila svoju plan na veb stranici, saopštile su vlasti.

"Mora da izgleda slučajno ili kao nesreća. Ili joj podmetnite drogu, ne želim dugu istragu", objavio je ona 11. januara, kako se navodi u optužnici.

Branilac Saserove, M. Džefri Vit, odbio je zahtev "ABC News" za komentar.

Saserova se nenajavljena pojavila u novom domu para u Alabami u jesen 2022. godine, saopštile su vlasti. "Nadam se da ćete oboje pasti sa litice i umreti", navodno je rekla paru, nakon što je saznala za njihove planove da se venčaju, navodi se u optužnici.

Otprilike u to vreme, buduća supruga čoveka sa kojim se uparila prijavila je da je nepoznati počinilac "izgrebao" obe strane njenog automobila, navodi se u optužnici. Žena je takođe počela da dobija preteće pozive sa brojeva kojima se ne može ući u trag, dodale su vlasti.

Saserova je navodno dala potencijalnom ubici detaljne informacije o supruzi njenog partnera, uključujući gde je živela, gde je radila i koji automobil je vozila, saopštile su vlasti. Takođe je navodno prenela konkretne informacije o tome gde se potencijalna žrtva nalazi. Vlasti su saopštile da je pronašla te informacije iz aplikacije za praćenje fitnesa, koja se povezuje sa satovima za fitnes i deli podatke o lokaciji.

"Juče je radila od kuće i sama je otišla u šetnju od tri kilometra", navodno je Saserova napisala na veb sajtu za iznajmljivanje plaćenih ubica u martu. Vlasti su saopštile da su kasnije potvrdile, putem aplikacije za planinarenje, da su informacije koje je dala "onlajn marketu ubica" tačne.

Krajem marta, pošto je njena očigledna meta ostala živa, Saserova je postala nestrpljiva, napisale su vlasti u žalbi, i navodno je ponovo poslala poruku administratoru veb stranice da proveri status njenog zahteva za ubistvo.

"Čekala sam dva meseca i 11 dana i posao nije završen... Kakvo je to kašnjenje? Kada će to biti urađeno?", navodno je napisala.

Saserova je 18. maja uhapšena jerf je pokušala da unajmi ubicu.

Ona bi se trebala pojaviti pred saveznim sudom u četvrtak.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.