Kina otvorila ambasadu u Hondurasu
Kina i Honduras, Foto: Kineski radio Interancional

diplomatski odnosi

Kina otvorila ambasadu u Hondurasu

Otpravnik poslova Ju Bo rekao je na ceremoniji inauguracije da je Honduras iskoristio istorijsku priliku da donese važnu odluku da prizna princip jedne Kine

Objavljeno:

Narodna Republika Kina zvanično je otvorila svoju ambasadu u Republici Honduras u ponedeljak, nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa između dveju zemalja 26. marta.

Otpravnik poslova Ju Bo rekao je na ceremoniji inauguracije da je Honduras iskoristio istorijsku priliku da donese važnu odluku da prizna princip jedne Kine.

„Ovom odlukom Honduras je postao 182. zemlja koja je uspostavila diplomatske odnose sa Kinom, što Kina visoko ceni“, rekao je Ju „Princip jedne Kine je univerzalni konsenzus međunarodne zajednice i široko priznata norma međunarodnih odnosa“.

Kina otvorila ambasadu u Hondurasu
Kina otvorila ambasadu u Hondurasufoto: Kineski radio Interancional

Otpravnik je naglasio da su manje od tri meseca od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i Hondurasa, dve zemlje ubrzale koordinaciju i saradnju na poljima kao što su ekonomija, trgovina, poljoprivreda, nauka i tehnologija, kultura, obrazovanje i mediji.

Ministar inostranih poslova Hondurasa Eduardo Reina, koji je prisustvovao otvaranju ambasade, naglasio je da je odluka o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Kinom nezavisan izbor koji je doneo Honduras.

Bonus video:

01:49

U Ningbou se otvara treći sajam Kina-CEEC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.