Slučajnost ili ne? Tilerson se sastaje sa svima iz NATO, osim sa Hrvatskom!
Foto: Reuters/AP

čeka se reakcija

Slučajnost ili ne? Tilerson se sastaje sa svima iz NATO, osim sa Hrvatskom!

Sastanak se organizuje na temu okupljanja koalicije koja bi trebala da se bori protiv terorista Islamske države, a poznato je i da se Stier nalazi u Vašingtonu
Objavljeno:

Danas je u svetskim medijima veliku pažnju privukla informacija o tome kako američki ministar inostranih poslova Reksa Tilerson planira da propusti sastanak ministara spoljnih poslova NATO 5. i 6. aprila zbog posete kineskog predsednika SAD, ali i da će posle sredinom aprila putovati u Rusiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako piše niz medija, saveznici bi taj njegov potez mogli da protumače kao stavljanje interesa Moskve ispred njihovih.

POČINJE POLITIČKI GRAĐANSKI RAT U AMERICI: Soroš ruši Trampa, spremio je MILIJARDE DOLARA ZA PROTESTE! Tillerson namerava da propusti svoj prvi sastanak u Briselu sa 28 članica NATO kako bi prisustvovao razgovorima koje bi predsednik Donald Trump trebao da imaa 6. i 7. aprila s kineskim predsednikom Si Điping u Trampovom letovalištu na Floridi.

Ipak, veoma je interesantan izveštaj Rojtersa o ovonedeljnim aktivnostima Tillersona.

Stier izostavljen?

Rojters naime navodi kako je američki Stejt Department objavio da će se Tillerson u sredu sastati sa ministrima spoljnih poslova 26 od 27 NATO zemalja i kako se neće naći samo s hrvatskim šefom diplomatije Davorom Ivo Stierom.

Sastanak se organizuje na temu okupljanja koalicije koja bi trebala da se bori protiv terorista Islamske države, a poznato je i da se Stier nalazi u Vašingtonu.

Nameće se nekoliko mogućih zaključaka - ili je Hrvatska SAD toliko nebitna da im se omakla greška pa su izostavili hrvatskog ministra, ili Stier jedini neće učestvovati u sastancima s Tillersonom.

U oba slučaja - aktuelna međunarodna težina Hrvatske ne može biti jasnija.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.