LIDIJA OTROVALA ĆERKU SA INVALIDITETOM I TROJE UNUČADI: Dok su umirali, sedela je MIRNO i radila OVO, bizarno!VIDEO
Lidija Širjaeva, Foto: Printscreen/ экстренный вести

jezivo

LIDIJA OTROVALA ĆERKU SA INVALIDITETOM I TROJE UNUČADI: Dok su umirali, sedela je MIRNO i radila OVO, bizarno!VIDEO

Žena monstrum je sasvim staloženo prihvatila presudu

Objavljeno:

Ruskinja Lidija Širjaeva (51) osuđena je na 19 godina robije nakon što je porota proglasila krivom za ubistvo ćerke i troje unučadi otrovom u decembru 2021. godine.

Žena monstrum je sasvim staloženo prihvatila presudu, a u pritvoru je provela skoro godinu dana, posle priznanja strašnog zločina avgusta 2022. godine, piše KP.ru.

Ona je pripremila kašu sa rezancima sa mlekom za svoju porodicu, a zatim je posula svaki tanjir otrovom, kao da je šećer.

Postavila je sto, a zatim je gledala kako umiru njena 21-godišnja ćerka sa invaliditetom i unuci od 3, 5 i 7 godina.

Trogodišnji Miša i petogodišnja Rita umrli su odmah. Sedmogodišnji Dima je odveden u bolnicu, kao i 23-godišnja ćerka, dok se Lidija molila Bogu dok je sedela u bolnici.

Tada niko nije razumeo šta se dogodilo u malom selu Aleksandrovka od 250 ljudi.

Meštani su mislili da su se deca i njihova ujna jednostavno nečim otrovali, posebno zato što je pre nekoliko dana Lidija radila dezinsekciju, pa su mislili da je toksin tako ušao u hranu.

Celo selo se ujedinilo da bomogne Lidiji. Skupljali su pare za sahrane, tešili je, saosećali se sa njom.

Pored toga, njen muž je takođe nedavno preminuo, a jedino joj je ostao sin Aleksandar koji radi u istoj fabrici gde njegov pokojni otac, i kome je ubila decu.

Policija ju je ispitala odmah nakon trovanja kako to da nikada nije imala stomačne tegobe, ali bi žena samo zaplakala kada bi je „pritisnuli“.

Istraga je okončana, a Lidijina „tragedija“ je polako zaboravljena. Ubica je sve do avgusta 2022. godine mirno živela, obrađivala baštu i sređivala kuću.

Onda je odjednom, navodno zbog griže savesti, došla u policiju i priznala da je otrovala ćerku i unuke.

– 11. decembra sam počela da spremam večeru, pitala sam unuke šta žele. Rekli su, rezance u mleku. Začinila sam sve po ukusu i stavila da se ohladi. Dok su svi bili zauzeti, izašla sam napolje i donela kesu otrova. Znala sam da je moj muž imao otrov u pretincu za rukavice svog auta. Dodala sam ga u kašu i pomešala – ispričala je Lidija potpuno smireno na saslušanju.

– Umorila sam se od čuvanja svih njih. Plašila sam se da neću imati dovoljno novca – hladno je objasnila svoj umobolni motiv.

Inače, Lidijina ćerka je patila od cerebrajne paralize, dok je majka Aleksandrove dece otišla u Moskvu i samo se povremeno javljala, ne pokazujući puno interesa za njih.

Komšije kažu da je Lidija pala u depresiju kada je izgubila muža u oktobru 2021. godine, samo dva meseca pre monstruoznog zločina.

Od tada se povukla u sebe i prestala da komunicira sa njima, a predpostavlja se da je tada razvila strah da neće moći da izdržava porodicu, iako je njen sin radio, a ona gajila povrće u bašti.

Psihijatrijski pregledi su pokazali da je žena bila potpuno uračunljiva.

Bonus video:

02:53

SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati

(Espreso/ KP.ru/ Srpski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.